DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Rīgas pilī apbalvo “Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā 2023” laureātus

Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja

26. oktobrī Rīgas pilī notika “Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā 2023” laureātu apbalvošana. Par augstvērtīgākajiem sacensību rezultātiem kausus saņēma Latvijas vieglatlēti Rūta Kate Lasmane un Arnis Rumbenieks, savukārt valsts komandu ieskaites kopvērtējumā – Igaunijas vieglatlētikas izlase. Kausus sportistiem pasniedza sacensību patrons Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents sacīja: “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā ir populāras sacensības ne tikai Latvijas, bet visas Baltijas mērogā. Tāpēc esmu pagodināts, ka šī balva nes Valsts prezidenta vārdu un ka tā ir jau gadu desmitiem ilga tradīcija.

Vieglatlētika ir sporta veids, kas apvieno vairākas disciplīnas – ne velti to bieži dēvē par visu sporta veidu karalieni. Šī sporta veida vienkāršība un tas, ka nav nepieciešams sarežģīts ekipējums, padara to par vienu no masveidīgākajiem sporta veidiem.

Viena no būtiskākajām lietām, ko mums māca sports: ir jāprot gan uzvarēt, gan arī zaudēt, jo pavisam noteikti – nākamreiz nāks arī uzvara.

Man ir prieks, ka mūsu ziemeļu draugi un kaimiņi – Igaunijas komanda – ir uzvarējuši sacensību kopvērtējumā un ieguvuši lielo kausu. Savukārt abi mazie kausi ir Latvijas sportistiem – Rūtai Katei Lasmanei un Arnim Rumbeniekam, kas ir nebijis notikums sacensību vēsturē kopš 2012. gada.

Jūsu klātbūtne Rīgas pilī apliecina to, ka sports ir varens spēks – ne tikai lai sacenstos, bet arī lai stiprinātu draudzības saites starp Baltijas valstīm.”

Kopš pirmajām Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā sacensībām 1995. gada 17. jūlijā Jāņa Daliņa stadionā Valmierā to patrons ir Valsts prezidents.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI