DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs R. Kozlovskis Viļņā pārrunās drošības situāciju reģionā

26. un 27. oktobrī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts Viļņā, Lietuvā, tiksies ar visu trīs Baltijas valstu, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Ukrainas iekšlietu ministriem un robežapsardzības dienestu priekšniekiem. Tikšanās mērķis ir pārrunāt drošības situāciju reģionā, kā arī šā brīža izaicinājumus un iespējamo kopīgo rīcību.

Tikšanās laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta tādiem jautājumiem kā hibrīddraudi, robežu drošība, migrācija, kritiskās infrastruktūras aizsardzība, kā arī palīdzība un atbalsts Ukrainai un Ukrainas civiliedzīvotājiem. 

Šodien, 26. oktobrī, vizītes ietvaros R. Kozlovskim ir plānota arī divpusēja tikšanās ar Lietuvas iekšlietu ministri Agni Bilotaiti, kuras laikā plānots parakstīt Saprašanās memorandu par sadarbību cīņā pret nelegālo migrāciju.

Savukārt rīt, 27. oktobrī, tikšanās laikā plānots pieņemt minēto valstu ministru kopīgo paziņojumu par atbalstu Ukrainas tautai cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī gatavību vienoti un solidāri reaģēt uz reģionā pastāvošajiem izaicinājumiem.

Tāpat vizītes laikā plānots apmeklēt Lietuvas-Baltkrievijas robežu, kā arī nolikt ziedu vainagus Medininku traģēdijas memoriālā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI