DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Andris Sprūds tiksies ar Dānijas un Turcijas vēstniekiem

Ceturtdien, 26. oktobrī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds iepazīšanās vizītē uzņems Dānijas Karalistes vēstnieku Latvijā Mortenu Jespersenu (Morten Jespersen) un Turcijas Republikas vēstnieci Latvijā Šuli Eztunču (Şule Öztunç).

Tikšanās laikā ar Dānijas vēstnieku, amatpersonas pārrunās abu valstu sadarbību drošības jomā, tajā skaitā NATO daudznacionālās divīzijas štāba “Ziemeļi” attīstību, Latvijas un Dānijas atbalstu Ukrainai, kā arī nesen Briselē notikušās NATO Ziemeļu grupas tikšanās rezultātus.

2019. gadā Latvija, Dānija un Igaunija kopīgi dibināja NATO daudznacionālās divīzijas štābu “Ziemeļi”, kas izvietots Ādažu militārajā bāzē ar mērķi uzlabot Baltijas valstu aizsardzību un stiprināt NATO kolektīvo atturēšanu un aizsardzību, nodrošinot komandvadības elementu Baltijas reģionā. To komandē Dānijas armijas ģenerālmajore Jete Albinusa (Jette Albinus).

Savukārt tikšanās laikā ar Turcijas vēstnieci, aizsardzības ministrs uzsvērs Latvijas atbalstu Turcijas lēmumam turpināt virzīt Zviedrijas uzņemšanu NATO aliansē, kā arī abu valstu amatpersonas apspriedīs reģiona drošības situāciju un turpmāko sadarbību, tajā skaitā militārās industrijas jomā.

Latvijas un Turcijas divpusējā sadarbība aizsardzības jomā notiek militārās izglītības un apmācības jomā. Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji ir piedalījušies NATO programmas “Partnerattiecības mieram” organizētajos kursos Ankarā, kā arī citos Turcijas militāros un civilos mācību centros notiekošos semināros un kursos.

Tāpat Turcija sniedz ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, piedaloties NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI