DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas vicemērs Ratnieks: pie Uzvaras parka notiks plānotie Lāčplēša dienas pasākumi

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks informē, ka par godu Lāčplēša dienai pie Uzvaras parka notiks nozīmīgi Lāčplēša dienas pasākumi: Latvijas Republikas Zemessardzes, Jaunsardzes un militārās tehnikas paraugdemonstrējumi, mākslinieku apvienības “Kreisais Krasts” un grupas “Skyforger” koncerts. Tomēr priekšlikums par svecīšu iedegšanu arī Uzvaras parkā tiks atstāts citam gadam.

“Šogad 11.novembrī svecītes turpināsim likt Brāļu kapos, pie Rīgas pils mūriem un savas mājas logos. Respektējot Rīgas domes koalīcijas partneru bažas un ievērojot demokrātijas principu, esmu nolēmis, ka publiski vairs neaicināšu nolikt svecītes Uzvaras parkā. Gan tam pienāks savs laiks. Tomēr par godu parka simtgadei, kad tas ieguva savu nosaukumu, notiks brīvības cīņām veltīti pasākumi, kas ieskandinās patriotisma nedēļu Rīgā un Latvijā. Šis ir pirmais solis, lai mēs atgrieztu šai vietai tās vēsturisko nozīmi. Tikai, nebaidoties no vēstures, mūsu nācijai būs nākotne!”

Ratnieks pateicas visiem, kas šajās dienās pauduši atbalstu idejai par Uzvaras parka vēsturiskās un nacionālās nozīmes saglabāšanu – parks ir un būs latviešu simbols uzvarai pār bermontiešiem. Turpināsim stāstīt par Latvijas un Uzvaras parka vēsturi!

Šī vieta būs lielākais rekreācijas parks rīdziniekiem un pilsētas viesiem, bet vienlaikus tas izglītos par mūsu vēsturi un latvisko identitāti. “Padarīsim stiprāku stāstu par parka pirmsākumiem, parādīsim patiesu mīlestību pret Latviju un tā lomu mūsu vēsturē,” norāda Ratnieks.

Uzvaras parka statusu šī vieta ieguva pēc pirmā Pasaules kara par godu uzvarai pār bermontiešiem. Pēckara periodā tas tika veidots par tautas ziedojumiem kā brīvības cīņu godināšanas vieta, Latvijas valsts varenības un pašapziņas simbols. Šim laukumam tika izstrādātas skices, kas paredzēja izveidot monumentālu stadionu. Šajā vietā tika plānots izveidot pastāvīgu estrādi Dziesmu svētku norisei, kā arī speciāli labiekārtot militārām parādēm. Otrais Pasaules karš un okupācija šīs ieceres apturēja un pārveidoja atbilstoši totalitārisma režīmam un tā ideoloģijai.

Šobrīd līgums par parka labiekārtošanu ir spēkā līdz šā gada 23.novembrim, toties tiek darīts viss iespējamais, lai parku varētu atvērt pirms līguma termiņa beigām uz Latvijai un parkam nozīmīgo svētku datumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI