DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Vidzemes slimnīca noslēdz izglītojošu sadarbības projektu ar Valmieras Valsts ģimnāziju

FOTO: Publicitātes foto

Vakar, 4. oktobrī, svinīgā pasākuma laikā Vidzemes slimnīcas pārstāvji kopā ar Valmieras Valsts ģimnāzijas pārstāvjiem noslēdza sadarbības līgumu, kura mērķis ir veicināt skolēnu interesi par medicīnas un veselības aprūpes  profesijām. Mācību gada laikā jaunieši apmeklēs lekcijas un praktiskās nodarbības Vidzemes slimnīcā, kuras vadīs nozares profesionāļi. Kopumā programmā ir iesaistījušies vairāk nekā 70 skolēni.

Svinīgā pasākuma laikā Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs un Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Artūrs Skrastiņš, klātesot arī programmā iesaistītiem skolēniem, parakstīja sadarbības līgumu, kas noteiks, ka šī mācību gada laikā tiks veicināta skolēnu interese par medicīnas nozari un veselības aprūpes profesijām. Pasākumā piedalījās arī Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības, sadarbības un sociālajos jautājumos Ričards Gailums, kas uzsvēra, ka medicīnas darbinieka profesija ir nozīmīgs lēmums karjeras izvēlē un Vidzemes slimnīca noteikti ir mūsdienīga darba vieta, kur realizēt profesionālo izaugsmi.

“Mūsu mērķis ir sniegt jauniešiem iespēju tuvāk iepazīt medicīnas nozares profesijas, tādā veidā gūstot priekšstatu, kā darbojas katrs slimnīcas profils. Vidusskola ir tas posms, kad jau jāiezīmē, kāds virziens tiks izvēlēts augstskolā. Tāpēc šī projekta laikā jauniešiem būs lieliska iespēja saprast, vai medicīna tiešām viņus interesē un ko nozīmē praktiskais darbs ikdienā,” norāda Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs.

Pasākumā arī piedalījās Vidzemes slimnīcas neatliekamās medicīnas ārsts Kristaps Lukjaņenoks, kurš jauniešus iedvesmoja ar savu pieredzes stāstu par profesijas izvēli, mācību procesa norisi universitātē un praktiskā darba pieredzi Vidzemes slimnīcā. Topošā medicīnas māsa Sabīne Anna Eliāse atklāja savas profesijas izvēles nosacījumus un to, kādas ir galvenās rakstura īpašības, kādām jāpiemīt medicīnas darbiniekam. Jaunie speciālisti jauniešos izraisīja ļoti lielu interesi, un pēc pasākuma izvērtās aktīva diskusija.

“Mēs vēlamies saviem skolēniem parādīt, cik dažāda ir medicīnas joma un kādas iespējas šī nozare piedāvā. Ceram, ka jaunieši slimnīcā iepazīs tādus slimnīcas profilus, par kuriem viņiem nebija priekšstata, un tādā veidā viņi gūs lielāku ieskatu savas profesijas izvēlē,” uzsver Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Artūrs Skrastiņš.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI