DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Zinātne ir interesanta – apliecina Zinātnieku nakts

FOTO: Publicitātes foto

Piektdienas, 29. septembra, vakarpusē Liepājas Universitāti pieskandināja dažāda vecuma bērnu balsis, jo tradicionāli septembra pēdējā piektdiena ir atvēlēta zinātniekiem –  notiek Eiropas zinātnieku nakts.

Liepājas Universitātes zinātnieki un studenti šajā pasākumā piedalās regulāri, tā kā liepājnieki jau zina, ka interesantā zinātne ir jāmeklē šeit.

Apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar studentu izgudrojumiem, pašiem pamēģināt izgatavot, piemēram, papīru no jūras aļģēm vai vannas bumbas. Pašiem mazākajiem tika piedāvātas dažādas aktivitātes, lai izvingrinātu pirkstiņus un attīstītu izdomu – nosaukt krāsas, pamēģināt, kuri priekšmeti peld ūdenī, iemēģināt roku zīmēšanā profesionālas mākslinieces vadībā vai atrast līdzsvaru uz līdzsvara dēļa. Pieaugušos apmeklētājus vairāk interesēja, kā no pārstrādātas plastmasas jaunajai zinātniecei ir izdevies izgatavot sienas flīzes vai jaunajam zinātniekam izdodas monitorēt Liepājas kanāla ūdens sastāvu, izmantojot paša radītu monitoringa laivu.

Tiem, kam interesē literatūra, bija iespēja dažādās “stacijās” uzzināt, kā laikmetam līdzi mainās arī humanitārās zinātnes. Pasniedzēja Agata, atzīstoties, ka pati ļoti ilgi bijusi “nelasītāja”, par lasītāju kļuvusi jau kā trīsdesmitgadniece, kad iepazinusi īso stāstu burvību un ar tiem stacijā “Dinozaurs” iepazīstināja arī apmeklētājus, bet teātra zinātniece Vēsma priecājās, ka puišus, kuri interesējas par digitālām lietām, pratusi aizraut, stāstot, kā laikam līdzi  transformējas teātra māksla, iepazīstinot ar digitālo teātri.

Zinātnieku nakts apmeklētāja Māra bija atvedusi mazmeitu izzināt zinātnes noslēpumus un atzina, ka viņu pašu šeit vairāk interesē datori. Savukārt Anetes mamma pacietīgi gaidīja, kamēr meita pamatskolniece ar aizrautību gatavoja vannas bumbu un atzina, ka tikko nākušas no nodarbības mūzikas terapijā, kas interesanta likusies abām, jo bija iespēja darboties ar dažādiem mūzikas instrumentiem.

Zinātnieku nakts Eiropā notiek reizi gadā, bet, kā atzina mazāko bērnu vecāki,  iespaidi, kas šeit tiek gūti, liek darboties ar bērniem arī pašiem mājās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI