DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pirmajā reģionālajā vizītē Ministru prezidente Evika Siliņa apmeklē Kuldīgas novadu

FOTO: Publicitātes foto

Savā pirmajā reģionālajā vizītē Ministru prezidente Evika Siliņa apmeklēja Kuldīgas novadu, tiekoties ar domes priekšsēdētāju Inesi Astaševsku, priekšsēdētājas vietnieku Arti Robertu un pašvaldības iestāžu vadības pārstāvjiem. Vizītes laikā pārrunāti izaicinājumi, kas saistīti ar Kuldīgas vecpilsētas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, kā arī pašvaldības darbs uzņēmējdarbības, sociālo pakalpojumu un izglītības attīstīšanā.

Vizītes laikā E. Siliņa apmeklēja Kuldīgas vecpilsētu kopā ar pašvaldības vadības pārstāvjiem, kuri informēja par pilsētas vairāk nekā 20 gadus ilgušo ceļu līdz UNESCO Pasaules mantojuma statusam. Tāpat E. Siliņa apmeklēja atjaunoto Kuldīgas Centra vidusskolu un kultūras un izglītības centru “Adatu fabrika”.

“UNESCO Pasaules mantojuma statusa piešķiršana Kuldīgas vecpilsētai ir milzīgs novada vadības un iedzīvotāju kopīgs panākums, ar kuru tagad var lepoties visa Latvija. Tas bija iespējams, pateicoties iesaistīto cilvēku entuziasmam, skaidrai un apzinātai vīzijai, kā arī profesionālai sadarbībai ar valsts un starptautiskajām institūcijām. Kuldīgā vēsturiskais mantojums brīnišķīgā veidā apvienojas ar mūsdienīgu pilsētvidi un kopienas sajūtu. Man prieks, ka Kuldīga ir atradusi savu ceļu, un novada vadība strādā, lai pašvaldībā attīstītu uzņēmējdarbību, tūrismu, sociālos pakalpojumus, izglītības jomu, kā arī veidotu cilvēkiem draudzīgu dzīves telpu. Mums ir vairāk jāpopularizē pasaulē savi veiksmes stāsti – un Kuldīga šajā jomā rāda priekšzīmi!” atzinīgi izteicās Ministru prezidente.

Novada pārstāvji informēja par pašvaldības plāniem, mērķtiecīgi attīstot infrastruktūru, kā arī meklējot iespējas piesaistīt papildu investīcijas, lai veicinātu tūrisma nozares attīstību. Pašvaldības vadība informēja, ka Kuldīgas novadā attīstās arī meža nozare, lauksaimniecība, loģistika, aizvien lielāku lomu ieņem arī radošās industrijas. Pašvaldība cenšas atbalstīt iedzīvotājus, kuri vēlas novadā radīt jaunas uzņēmējdarbības nišas, tajā skaitā rīkojot grantu konkursus. Pēdējos gados lielas investīcijas notikušas skolu tīkla modernizācijā.

GALERIJA

FOTO: Publicitātes foto

8
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI