DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Bijušais SIA “Komunālserviss TILDe” un PSIA “Krants” valdes loceklis pārkāpis amatpersonas pilnvaras

18. septembrī publiskajā telpā izskanēja informācija no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par to, ka tiek rosināts uzsākt kriminālvajāšanu pret bijušo SIA “Komunālserviss TILDe” un PSIA “Krants” valdes locekli par līdzekļu nelikumīgu pārskaitīšanu uz savu privāto bankas kontu.

SIA “Komunālserviss TILDe” un PSIA “Krants” kapitāla daļu turētāja pārstāvis, 2022. gada decembrī konstatējot situāciju, nekavējoties atsauca valdes locekli no abu minēto kapitālsabiedrību valdes locekļa amata un vērsās KNAB ar paziņojumu par korupcijas faktu, kurā lūdza izvērtēt valdes locekļa rīcību saskaņā ar KNAB likumā un citos normatīvajos aktos noteiktajām tiesībām un pienākumiem.

Paziņojumā par korupcijas faktu pašvaldība norādīja, ka valdes locekļa rīcība ar kapitālsabiedrību finanšu līdzekļiem ir pielīdzināma koruptīvam noziedzīgam nodarījumam, proti, valdes loceklis ļaunprātīgi izmantoja savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā un pārkāpa valsts amatpersonai noteiktos ierobežojumus.

SIA “Komunālserviss TILDe” un PSIA “Krants” bijušais valdes loceklis izsniedza sev 38 aizdevumus 22 000 EUR vērtībā – 7 000 EUR no SIA “Komunālserviss TILDe” un 15 000 EUR no PSIA “Krants”. Uz pārkāpumu konstatēšanas brīdi tiešo zaudējumu summa bija 1289 EUR, kas tiek atmaksāta.

Par citiem iespējamiem bijušā SIA “Komunālserviss TILDe” un PSIA “Krants” valdes locekļa pārkāpumiem pašlaik tiek veiktas KNAB procesuālās darbības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI