DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldība sadarbosies ar Valsts policiju preventīvā noziedzības novēršanā 

Rīgas pašvaldība sadarbosies ar Valsts policiju preventīvā noziedzības novēršanā, iesaistoties plānu izstrādē un dažādās aktivitātēs, lai mazinātu vardarbību un atkarību radošu vielu pieejamību, kā arī uzlabotu īpašumu, satiksmes un nepilngadīgo drošību publiskajā telpā. 

“Iedzīvotājiem svarīga ir drošība, nevis kurš tieši to panāk. Lai Rīgas iedzīvotāji varētu justies droši, Valsts policijai un Rīgas pašvaldības policijai jāstrādā kopā. Prieks, ka šī sadarbība jau notiek, taču ir vairākas jomas, kur to vēl var uzlabot. Sevišķi bērnu un jauniešu noziedzības prevencijas jautājumā joprojām ir daudz izaicinājumu. Tāpat šobrīd aktuāla ir arī sadarbība ceļu satiksmes drošības kontrolē un spēku apvienošana cīņā pret krievijas noziedzīgā režīma atbalstītāju aktivitātēm,” norāda komitejas priekšsēdētājs Māris Mičerevskis. 

Lai pārrunātu sadarbības iespējas, trešdien, 2. oktobrī, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti tikās ar Valsts policijas pārstāvjiem un sēdes laikā pārrunāja prioritāros sadarbības mērķus un virzienus. 

Kā informēja Valsts policijas pārstāvji, preventīvais darbs pamatā saistīts ar riska vietu apzināšanu un izpēti, rīcības plānu drošības risku novēršanai izstrādi un ieviešanu, preventīvu pasākumu riska vidēs un ar riska personām īstenošanu, sadarbības likumpārkāpumu novēršanā organizēšanu un iesaistīšanos, kā arī individuālā preventīvā darba ar riska personām nodrošināšanu. 

Prioritāri īstenojamie prevencijas uzdevumi šogad bija preventīvās rīcības plāna ieviešana aktuālo likumpārkāpumu un drošības problēmu novēršanai, un lokāla mēroga sabiedriskās kārtības un drošības sēžu un sanāksmju organizēšana konkrētās teritorijās, veicinot pašvaldību iesaistīšanu noziedzības novēršanas pasākumu plānošanā un ieviešanā. Tāpat tika veidota sadarbība ar izglītības  iestādēm Valsts policijas prevencijas programmas “Droša skola” ieviešanā, lai palīdzētu izglītības iestādēm veidot pārdomātu drošības sistēmu iestādē. 

Prevencijas pasākumi ietver arī normatīvajos aktos noteikto aizliegto preču pieejamības mazināšanas pasākumu īstenošanu, darbu ar nepilngadīgajām riska personām un ar uzskaitē esošajām riska personām, kā arī ārvalstu veidotās militārās un politiskās propagandas izplatīšanas mazināšanu Latvijas teritorijā. 

Lai uzlabotu preventīvu noziegumu novēršanu, pašvaldība plāno sadarboties preventīvo prioritāšu un uzdevumu izstrādē 2025.gadam, kā arī iesaistīties lokālo preventīvo aktivitāšu īstenošanā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI