DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ izsludina atklātu konkursu būvniecības uzņēmumiem Turaidas muzejrezervāta galvenās ieejas tiešā tuvumā esošo stāvlaukumu labiekārtošanai

Publicitātes foto

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludinājusi atklātu konkursu būvniecības uzņēmumiem Turaidas muzejrezervāta galvenās ieejas tiešā tuvumā esošo stāvlaukumu labiekārtošanai, informē VAS “Valsts nekustamie īpašumi” valdes locekle Jeļena Gavrilova.  

Turaidas muzejrezervāts ir mums visiem svarīgs kultūrvēsturisks objekts un īpaši aizsargājams kultūras piemineklis, tādēļ tam piegulošo teritoriju labiekārtošana ir ļoti nozīmīga. Mēs ceram uz būvniecības uzņēmumu atsaucību, lai jau aiznākamvasar Turaidas apmeklētājus priecētu gan vēl viena atjaunota ēka, gan arī labiekārtoti stāvlaukumi,” uzsver Gavrilova.  

Saskaņā ar izsludinātā iepirkuma nosacījumiem, paredzamais būvdarbu izpildes termiņš ir 12 mēneši, būvuzņēmumi piedāvājumus var iesniegt līdz 2023.gada 2.oktobra plkst. 10:00. Pieteikšanās un plašāka informācija par iepirkumu: https://www.eis.gov.lv/EKEIS/Supplier/Procurement/108386 

Pēc pārbūves būs labiekārtota teritorija Turaidas muzejrezervāta galvenās ieejas tiešā tuvumā. Projekts paredz paplašināt un izbruģēt stāvlaukumus Turaidas muzejrezervāta galvenās ieejas tiešā tuvumā, pēc pārbūves tajos būs vieta 162 automašīnām. Ir paredzētas 142 vieglo auto stāvvietas, četras kemperu stāvvietas, 11 tūristu autobusu stāvvietas un piecas invalīdu stāvvietas. Tāpat tiks izbūvēts teritorijas apgaismojums, gājēju ietves, soliņi un atkritumu tvertnes. Pārmaiņas skars arī inženiertehniskos tīklus, proti, tiks rekonstruēti kanalizācijas tīkli un lietus notekūdeņu sistēma, kā arī izbūvēti jauni sanitārie mezgli,.  

Teritorijas labiekārtošanas projekts paredz arī atjaunot XIX un XX gs. mijā būvēto dampšķūni, tajā tiks paredzēta vieta tirdzniecībai vasaras sezonā, bet pie dampšķūņa stāvlaukuma tiks izbūvētas tirdzniecības nojumes.  

Stāvlaukumu labiekārtošanai nepieciešamais finansējums tiks precizēts pēc konkursa rezultātiem, tam plānots piesaistīt bankas aizdevumu.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI