DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aicina pamatskolas piedalīties meža meistarklasē

Publicitātes attēls

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, "Latvijas valsts meži" (LVM)  sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un Eiropas Meža pedagoģijas apvienību aicina pamatskolas iesaistīties Meža meistarklasē, lai mācītos dabā un pilnveidotu zināšanas par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē. Orientēties programmā palīdzēs Dzilna Egliene.

Tās pamatskolas klases, kas Meža meistarklasei pieteiksies līdz 20. septembrim, pa pastu saņems Meža meistarklases karti un citus materiālus. Skolotāji saņems e-pastā arī katra mēneša sākumā elektronisku atgādinājumu par aktuālajām mēneša norisēm. Tāpat dalībnieki saņems martā koku sēklas, ja tās būs rezervējuši pieteikuma anketā. 

dzilna

Meža meistarklase atbalsta kompetenču izglītību saskaņā ar "Skola 2030". Tajā var piedalīties Latvijas pamatskolu 1.–9. klases kopā ar skolotājiem, veicot mācību gada garumā kādu no 3 meistardarbiem:

  1. ĀRA meistarstunda: pētīt kokus skolas pagalmā ar Koku pasi vai mācieties dabā, atbilstoši vecumposmam ar citiem LVM vides izziņas materiāliem. Aktualizējiet meža tematu ikgadējā uzlīmju dizaina konkursā – galvenā tēma šogad – ar putniem mežā!
  2. KOKA meistarstiķis: izaudzēt savus kokus no sēkliņām, sekojot Skābekļa instrukcijām, vai veidot skolas apkārtnē lietas no koka, kas palīdzētu dabas daudzveidībai un apkārtējai videi (putnu būrus, putnu barotavas un tml). 
  3. MEŽA meistardiena: īstenot savu pārgājienu ar Meža izziņas mugursomu vai braukt LVM piedāvātās mācību eksursijās. Tāpat 6. klases var piedalīties īpašās Meža ekspedīcijas, bet 8.–9. klases veikt pētījumus mežā, startējot sacensībās un kļūstot par īstiem Mežotājiem

Lai novērtētu savu darbu un saņemtu atzinību, dalībniekiem paveiktie meistardarbi maijā jāreģistrē Meistardarbu anketā. Ja klase veikusi vismaz 1 meistardarbu, tā saņem Mācekļu diplomu, bet ja visus 3 meistardarbus – Meistaru diplomu, ko izsniedz Eiropas Meža pedagoģijas apvienība.

Visi dalībnieki maija beigās tiek aicināti nosvinēt mācību gada noslēgumu lielākajā meža izziņas pasākumā “Latvijas Meža dienas” Tērvetē. Aktīvākie pedagogi iegūst iespēju piedalīties tālākizglītības kursos, bet aktīvākās skolas var pretendēt uz Skolas mežu - noteiktu teritoriju valsts mežos ilgtermiņa pētījumu veikšanai. 

Vairāk informācijas www.lvm.lv/meistarklase

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI