DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Noslēdzies konkurss uz Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amatu

Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amata pretendentu vērtēšanas komisija pieņēmusi lēmumu konkursu noslēgt bez rezultāta.

Konkursā pieteicās septiņi pretendenti, un pirmās kārtas laikā tika izvērtēti šo pretendentu iesniegtie dokumenti. Konkursa otrajā kārtā tika izvirzīti visi pretendenti, kas bija pieteikuši savu dalību atklātajā konkursā. Pretendenti šajā kārtā atlases komisijai skaidroja motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un izklāstīja savu redzējumu par mākslīgā intelekta iespējamo ietekmi uz iestādes funkcijām turpmāko piecu gadu laikā.

Izvērtējot pretendentu sniegumu konkursa otrās kārtas laikā, komisija nolēma konkursu noslēgt bez rezultāta.

Pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs, tās sastāvā bija tieslietu ministres padomnieks Inguss Kalniņš, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, Finanšu ministrijas Finanšu tirgus politikas departamenta direktora vietniece, Kredītiestāžu un maksājumu pakalpojumu politikas nodaļas vadītāja Dina Buse. Tāpat pretendentu vērtēšanā bija piesaistīti neatkarīgi novērotāji no Ārvalstu investoru padomes Latvijā un biedrības "Sabiedrība par atklātību – Delna".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI