DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valdība atbalsta profesionālā dienesta karavīru atalgojuma palielināšanu

Otrdien, 27. jūnijā, valdība apstiprināja grozījumus Ministru kabineta noteikumus Nr. 509 “Noteikumi par karavīra mēnešalgas un speciālo piemaksu noteikšanas kārtību un to apmēru”, palielinot profesionālā dienesta karavīriem mēnešalgu ar šī gada 1. jūliju.

Tādējādi kareivju un instruktoru sastāvam zemākā likme tiek sabalansēta, ņemot vērā šobrīd valstī noteikto minimālo mēneša darba algu un nodrošinot vismaz 35% pārsvaru, kā arī virsnieku sastāva mēnešalgas mazāko likmi tuvinot vidējai darba algai (par pilnu slodzi) valstī. Plānots, ka profesionālā dienesta karavīram, atkarībā no kvalifikācijas kategorijas koeficienta, minimālais mēnešalgas pieaugums būs 200 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos veikti, veicinot karavīra algas konkurētspēju darba tirgū un ievērojot Valsts kontroles 2022. gada revīzijas ziņojuma “Nacionālo bruņoto spēku personāla politikā veikto pasākumu efektivitāte” ieteikumus par profesionālā dienesta karavīru atlīdzību, kā arī, lai nodrošinātu karavīru, kas ir ārstniecības personas darba samaksas pieauguma nodrošināšanu atbilstoši Veselības ministrijas prioritārajam pasākumam “Ārstniecības personu darba samaksas pieauguma nodrošināšana (horizontāli)”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI