DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Konceptuāli atbalstīts deleģējums Valsts meža dienestam noteikt ierobežojumus meža kaitēkļu izplatības apkarošanai

Saeima ceturtdien, 15.jūnijā, konceptuāli atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus, ar kuriem iecerēts deleģēt Valsts meža dienestam pieņemt saimniecisko darbību ierobežojošus lēmumus meža kaitēkļu izplatības un slimību apkarošanai, neizsludinot ārkārtas situāciju.

Grozījumi likumā nepieciešami, lai Valsts meža dienests varētu iespējami ātri reaģēt uz meža kaitēkļu masveida savairošanās un slimību izplatīšanās risku. Patlaban Valsts meža dienests var ierosināt noteikt saimnieciskās darbības ierobežojumus vai pasākumus meža aizsardzībai tikai tad, ja šī iemesla dēļ ir izsludināta ārkārtējā situācija. 

Lēmumu par pasākumu īstenošanu Valsts meža dienests pieņems, pamatojoties uz Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" monitoringa rezultātiem, norādīts likumprojekta anotācijā. 

Iecerēts, ka grozījumi stāsies spēkā šā gada 1.jūlijā. 

Lai novērstu katastrofas draudus, kas saistīta ar augiem kaitīga organisma – egļu astoņzobu mizgrauža – savairošanos, no šā gada 1.aprīļa līdz 30.jūnijam 32 Latvijas novados ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI