DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Augšdaugavas novadā notiks plānveida militārās mācības

FOTO: Gatis Indrēvics

Jūnijā poligonā “Meža Mackeviči” Augšdaugavas novada Vaboles pagastā turpinās iepriekš plānota Zemessardzes 3. Latgales brigādes karavīru un zemessargu apmācība, izmantojot gan šautuves, gan arī poligona teritoriju. Militārās spējas savos atbildības rajonos pastāvīgi trenē Zemessardzes 3. Latgales brigādes karavīri un zemessargi.

10. un 11. jūnijā mācību poligonā “Meža Mackeviči” Zemessardzes 3. Latgales brigādes Inženieru rotas personāls pilnveidos gan teorētiskās, gan praktiskās iemaņas spridzināšanas darbu veikšanā.

Savukārt laika posmā no 5. līdz 18. jūnijam Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona karavīriem notiks kaujas šaušanas apmācība, bet 20. un 21. jūnijā – apmācība granātas mešanā.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību un paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Aicinām iepazīties ar informāciju par iespējām dienēt Zemessardzē tīmekļvietnē www.klustikaravirs.lv sadaļā dienests Zemessardzē. Plašāku  informāciju par dienestu var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 1811 vai rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv.

Iedzīvotāju ievērībai!

Aicinām iedzīvotājus nesatraukties un saglabāt mieru, dzirdot sprādziena trokšņus poligona teritorijā! Atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Augšdaugavas novada iedzīvotājus aicinām ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts nacionālās un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI