DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas namā Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sieviešu grupa tiekas ar Vairu Vīķi-Freibergu

Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas neformālā sieviešu grupa Women@PACE piektdien, 26.maijā, Saeimas namā tikās ar goda viesi Vairu Vīķi-Freibergu, Latvijas Valsts prezidenti (1999–2007).

Kā akcentēja Saeimas priekšsēdētāja biedre, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica, V.Vīķes-Freibergas vērtīgā pieredze ir kā iedvesmas avots, kas daudzas sievietes iedrošina pārvarēt šķēršļus, uzdrīkstēties un izlauzties caur “stikla griestiem”, kas ierobežo sievietes.

““Ja ko darām, tad izcili, jo citādi jau nav vērts pūlēties,” ir teikusi Vaira Vīķe-Freiberga, un izcilība ir vārds un princips, kas caurstrāvo Vairas Vīķes-Freibergas paveikto. Tas sniedz arī padomu sievietēm, kā dzīvē sasniegt virsotnes. Ja mēs kaut ko uzņemamies, mums tas ir jāizdara izcili,” atskatoties uz tikšanās goda viešņas dzīves gājumu, sasniegumiem prezidentes amatā un sabiedrībā iemantoto cieņu, pauda Z.Kalniņa-Lukaševica.

V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka mēs nekad agrāk neesam baudījuši tik daudz brīvību, kā tagad, un vēl 19.gadsimtā būtu neiedomājami, ka sievietes varētu darīt un sasniegt tik daudz, cik mūsdienās. Sievietēm, nokļūstot vadošos amatos, kur senatnē dominējuši vīrieši, nevajadzētu saskarties ar jautājumiem par to, kā ir būt, piemēram, sievietei prezidentei vai sievietei deputātei, sacīja V.Vīķe-Freiberga, aicinot fokusēties uz profesionāliem izaicinājumiem. V.Vīķe-Freiberga aicināja sievietes uzdrīkstēties būt viņām pašām, nevis pārņemt normas, ko vēlas citi.

Ar V.Vīķi-Freibergu parlamentā tikās arī Saeimas Sieviešu interešu aizstāvības parlamentārās interešu grupas deputātes, kā arī grupas vadītāja Ingrīda Circene.

Piektdien Rīgā norisinās Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Pastāvīgās komitejas sanāksme, kas pulcē parlamentāriešus no 46 Eiropas Padomes dalībvalstīm. Asamblejas neformālā sieviešu grupa Women@PACE ir izveidota, lai veicinātu sieviešu līderību un iesaisti politikas veidošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI