DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Balvu novadā apmeklēs vairākas zemnieku saimniecības

26. un 27. maijā zemkopības ministrs Didzis Šmits dosies darba vizītē uz Balvu novadu, kur tiksies ar Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienības biedriem, kā arī apmeklēs lielākas un mazākas zemnieku saimniecības.

Tikšanās ar biedrības “Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienība” biedriem paredzēta Malnavas koledžā, kam sekos arī iepazīšanās ar koledžas materiāltehnisko bāzi, kur ēkas remonta pabeigšanai un inženiertehnisko komunikāciju nomaiņai šī gada budžetā Zemkopības ministrija novirzīja 300 000 eiro. Tāpat plānots pārrunāt arī Malnavas koledžas attīstības plānus.

Piektdienas pēcpusdienā ministrs tiksies ar KS “Agro Green Projects” pārstāvjiem, kas iepazīstinās ar projekta “Zālāju un starpkultūru sēklas pārstrādes kompleksa izveide Balvu novadā” realizācijas gaitu. Vēlāk plānots doties uz Baltinavas pagastu, kur zemnieku saimniecībā (ZS) “Riekstiņi”, kas nodarbojas ar graudkopību, plānots runāt par situāciju graudkopības nozarē un ZS “Amatnieki”, kas veic mežizstrādi, pārrunāt aktuālo mežu nozarē.

Vakarā ministrs dosies uz Balviem, kur teiks uzrunu Balvu novada bērnu un jauniešu radošā festivāla koncerta “Iekrāsojam vasaru” atklāšanā.

Savukārt sestdien zemkopības ministrs apmeklēs vairākas nelielas zemnieku saimniecības Balvu apkārtnē, kur nepastarpināti uzklausīs lauksaimnieku redzējumu par turpmāko nozares attīstību.

Jāatgādina, ka ministra viena no darbības prioritātēm ir vietējās lauksaimniecības produkcijas patēriņa apjoma palielināšana, kur viens no virzieniem ir bērnu ēdināšanas sistēmas maiņa, panākot vietējas, veselīgas pārtikas patēriņa nodrošināšanu bērnudārzos un skolās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI