DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vidzemes slimnīcā būs iespējams saņemt bezmaksas nefrologa konsultāciju

Ar devīzi “Noskaidro savu nieru veselību!” sākas ikgadējā Nieru veselības nedēļa, ko organizē Latvijas Nefrologu asociācija. Nieru veselības nedēļā piedalās arī Vidzemes slimnīca un tās ietvaros ikvienam būs iespēja saņemt bezmaksas nefrologa konsultāciju 26. un 29. maijā.

Nieru veselības nedēļas mērķis ir savlaicīgas nieru slimības diagnostikas uzlabošana, jo vairums nieru problēmu sākas nemanāmi, bet pietiekami ātri veiktas pārbaudes spēj novērst daudzas problēmas, kas var saīsināt mūžu. Pasākuma un konsultāciju viens no mērķiem ir arī informēt cilvēkus par hroniskām nieru slimībām, jo tās parasti ir grūti ārstējamas. Svarīgi ir atcerēties, ka nieru veselības problēmas noved pie citām slimībām vai saasina esošās.

Vidzemes slimnīcas nefrologs Dr. Zane Smeltere-Spulle: ”Bieži hroniska nieru slimība ir sekas citām nieru slimībām, kas nav laikus pamanītas. Nieru slimības ir grūti un ilgstoši ārstējamas, tāpēc svarīgi tās laikus diagnosticēt. Noteikti gribam ikvienu aicināt izmantot šīs konsultācijas, lai izrunātu ar speciālistu vai un kādi ir riski dažādām nieru saslimšanām. Svarīgi ir būt izglītotam un laikus pamanīt dažādas izmaiņas savā ķermenī.”

Pieteikties bezmaksas nefrologa konsultācijai 26. maijā pie Dr. Zanes Smelteres-Spulles vai 29. maijā pie Dr. Ilzes Pilsnibures var, zvanot pa tālruņa numuriem: 64202603 vai 64202601. Konsultācijas notiks Vidzemes slimnīcā, Valmierā, Jumaras ielā 195, vietu skaits ierobežots.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI