DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmijas kadeti piedalīsies Kaujas izturības kursā

FOTO: Armīns Janiks

No 17. līdz 26. maijam Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti piedalīsies Kaujas izturības kursā, kura laikā topošie virsnieki veiks dažādus uzdevumus pastiprinātas slodzes, stresa un noguruma apstākļos.

Kaujas izturības kursa mērķis ir trenēt un pārbaudīt kadetu psiholoģisko noturību, tā laikā tiek analizēts katra topošā virsnieka izturības slieksnis un profesionālā sagatavotība. Kursa sekmīga pabeigšana ir obligāts priekšnosacījums Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas absolvēšanai.

Profesionālā bakalaura studiju programmās ir iekļauti specializēti kursi, kuru laikā kadets iegūst  nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai būtu gatavs kļūt par virsnieku Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā augstskola Latvijā, kas piedāvā iegūt augstāko militāro izglītību. Studijas Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā ir unikālas un dinamiskas, akadēmiskā izglītība mijas ar militārās teorijas apguvi un praktisko iemaņu pilnveidi.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija piedāvā apgūt trīs akreditētas bakalaura studiju programmas militārajā vadībā dienestam Sauszemes, Jūras un Gaisa spēkos. Šajās studiju programmās konkursa kārtībā uzņem Latvijas Republikas pilsoņus vecumā līdz 30 gadiem.

Savukārt profesionālā augstākās izglītības programma “Komandējošā sastāva virsnieks” piedāvā jauniešiem ar akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību studēt akadēmijā, lai iegūtu otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Tajā uzņem studēt gribētājus vecumā līdz 35 gadiem.

Ar Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām, kā arī kandidātiem izvirzītajām prasībām pieteikšanās kārtību un atlases procesu studijām akadēmijā var iepazīties tās tīmekļa vietnē www.naa.mil.lv.

Iedzīvotāju ievērībai!

 

Kaujas izturības kursa laikā pa Rīgas, Ropažu, Ādažu, Saulkrastu, Jūrmalas, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Ogres un Lielvārdes novada administratīvajām teritorijām plānota karavīru pārvietošanās gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā pa koplietošanas ceļiem. Apmācību laikā netiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi

Aicinām iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmijas aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Operatīvā informācija par Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas aktivitātēm iespēju robežās tiek publicēta Facebook lapā @aizsardzibasakademija un Instagram lapā @aizsardzibasakademija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI