DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Jēkabpilī notikusī slepkavība rāda, ka šādu gadījumu novēršanai nepieciešami sistēmiski uzlabojumi

Jēkabpilī notikusī slepkavība parāda, ka aizvien ir gadījumi, kad drošības sistēma nenostrādā un neesam varējuši novērst smagas un neatgriezeniskas sekas, trešdien, 3.maijā, uzsvēra Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis.

Redzam, ka katrā no iesaistītajām institūcijām notiek iekšējā izvērtēšana, un ļoti ceram, ka šis process parādīs nepieciešamās izmaiņas normatīvajos aktos, lai varam pietiekami ātri realizēt sistēmiskus uzlabojumus, sacīja R.Bergmanis.

Komisijas deputāti uzklausīja Valsts policijas, prokuratūras un Tieslietu ministrijas pārstāvjus saistībā ar Jēkabpilī notikušo sievietes slepkavību, kā arī ar šo gadījumu saistītos secinājumus par tiesību aizsardzības iestāžu darbu.

Deputāti un iestāžu pārstāvji bija vienisprātis, ka nepieciešams meklēt risinājumus situācijām, kad noteiktie soda mēri pārkāpēju neattur. Iespējams, jāmaina drošības līdzekļu klāsts, lai cilvēks apzinās, ka tiks ierobežots tā, ka nevarēs turpināt veikt pārkāpumus, pauda R.Bergmanis. Tāpat spriests par atbilstošu noziedzīgu nodarījumu klasifikāciju un citiem mehānismiem, kurus būtu iespējams iedarbināt, lai novērstu smagas sekas.

Tāpat komisijas sēdē spriests par elektroniskās uzraudzības sistēmu izmantošanas iespējām gadījumos, kad noteikts tuvošanās aizliegums, kā arī nepieciešamību izveidot vienotu pašvaldības policijas un Valsts policijas datubāzi. R.Bergmanis sēdē akcentēja arī policijas darbinieku izglītības un apmācības jautājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI