DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts Kijivā saņem pateicības vārdus par sūtījumu plūsmas nodrošināšanu uz Ukrainu kara apstākļos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Atklājot starptautisko filatēlijas izstādi Ukrainas galvaspilsētā Kijivā, kurā eksponētas pasaules pasta uzņēmumu izdotās pastmarkas Ukrainas atbalstam, Ukrainas pasta uzņēmuma Ukrposhta vadītāji veltīja pateicības vārdus Latvijas Pastam gan par sūtījumu plūsmas nodrošināšanu uz Ukrainu kara izaicinošajos apstākļos, gan par Latvijas Pasta ātro reakciju, pirmajiem pasaulē izdodot Ukrainas atbalstam veltītu pastmarku bloku. Savukārt Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns, kurš piedalījās izstādes atklāšanā, uzsvēra Ukrainas pasta darbinieku iedvesmojošo, apbrīnojamo un sabiedrībai tik nepieciešamo darbu kara situācijā, kas “paceļ pasta darbinieku un pasta funkciju nozīmību vēl nebijuši augstā līmenī”.

Pastmarku bloku un speciālu aploksni Ukrainas atbalstam Latvijas Pasts kā pirmais no pasaules valstu pasta uzņēmumiem izdeva 2022.gada 10.martā, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Latvijas Pasta izdotais pastmarku bloks iekļauts Ukrainas pasta uzņēmuma Ukrposhta organizētajā un 5.aprīlī Kijivā atklātajā starptautiskajā filatēlijas izstādē, kurā piedalījās arī Latvijas Pasta pārstāvji.

Ukrposhta  Starptautiskā departamenta vadītāja Jūlija Pavļenko (Юлія Павленко) izstādes atklāšanā veltīja pateicības vārdus Latvijas Pasta kolektīvam: “Latvijas Pasts pirmais, vēl pirms mums pašiem, izdeva pastmarku Ukrainas atbalstam, tādējādi rādot piemēru kā mums, tā citiem pasta uzņēmumiem, – un par to ir mūsu lielākais paldies! Latvijas Pasts ir arī mūsu ilggadējs partneris e-komercijas sūtījumu plūsmas nodrošināšanā – pateicamies par lielo ieguldīto darbu šīs plūsmas saglabāšanā izaicinošajos kara apstākļos!”

Savukārt Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns izstādes atklāšanā izcēla Ukrposhta darbinieku lielo ieguldījumu sabiedrības labā, kas parāda visas pasta nozares lielo nozīmi ikdienas dzīvē jebkuros apstākļos: “4.aprīlī kopā ar Ukrposhta pastniekiem veicām piegādes kara skartajā Kijivas piepilsētā Borodjankā. Mēs savām acīm redzējām un vēlreiz pārliecinājāmies par pasta nenovērtējamo lomu un ieguldījumu sabiedrības labā, gan nodrošinot sociālo funkciju, gan tādas pamatvajadzības kā kartupeļu piegādi. Ukrainas pasta kolēģu darbs jau ir pacēlis un vēl pacels pasta darbinieku un pasta funkciju nozīmību nebijuši augstā līmenī. Tas ir iedvesmojošs un apbrīnojams darbs, ko veic Ukrposhta darbinieki!”

Ukrainas atbalstam veltītie Latvijas filatēlijas izdevumi – pastmarkas, kupons un aploksne – veido vienotu patriotisku kompozīciju, kurā attēloti abu valstu neatkarības simboli – Neatkarības piemineklis Kijivā un Brīvības piemineklis Rīgā, Ukrainas un Latvijas valsts karogi, kā arī uzraksti ukraiņu un latviešu valodā: Mēs ar jums! un Slava Ukrainai!

Pastmarku bloka tirāža ir 20 000 eksemplāru, bet aplokšņu tirāža – 800 eksemplāru. 50% no šo pastmarku pārdošanas ieņēmumiem tiek novirzīti Ukrainas atbalstam ar Ziedot.lv starpniecību – patlaban ziedoti jau nepilni 18 000 eiro.

Katras blokā iekļautās pastmarkas nominālvērtība ir 1,44 eiro, un to iespējams izmantot nosūtīšanai, kombinējot ar citas vērtības pastmarkām. Piemēram, divas pastmarkas kopumā 2,88 eiro vērtībā iespējams izmantot vienkāršas vēstules ar svaru līdz 20 gramu nosūtīšanai uz jebkuru valsti. Ukrainas atbalstam veltīto filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarku bloks ir iegādājams pasta nodaļās un Latvijas Pasta e-veikalā, kas ir ērtākais veids pastmarku iegādei, jo no tā piegādes iespējamas ar kurjeru uz jebkuru klientam izdevīgāko adresi, kā arī uz Latvijas Pasta pakomātiem vai pasta nodaļām visā Latvijā.

Ukrainas atbalstam izdoto pastmarku bloku un aploksni iespējams aplūkot te.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI