DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija atkārtoti aizturēja sievieti par karu slavinošu simbolu izmantošanu; viņai piemērots apcietinājums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 28. martā, Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Torņkalnā, Rīgā, kāda nama logos atkal redzami Krievijas karogi, uzraksts krievu valodā un viena lentīte Latvijas karoga krāsās. Likumsargi reaģēja uz saņemto informāciju un devās uz jau zināmo adresi, kur sastapa iespējamo vainīgo sievieti un aizturēja viņu. Vakar, 30. martā, sievietei piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki sievietes dzīvesvietā veica kratīšanu, kuras laikā no logiem noņēma karogus un uzrakstu, kā arī izņēma priekšmetus, kam varētu būt pierādījumu nozīme. Sieviete tika aizturēta un nogādāta policijas iecirknī tālāko procesuālo darbību veikšanai.

Šī nebija pirmā reize, kad 1967. gadā dzimušās sievietes dzīvesvietā viesojās likumsargi – marta sākumā sieviete tika aizturēta par tamlīdzīgām darbībām, proti, par kara slavinošu simbolu izmantošanu. Arī toreiz sieviete sava dzīvokļa logos bija uzlīmējusi Krievijas karogus, vienu Latvijas karogu, vienu lentīti Latvijas karoga krāsās, kā arī dažādus uzrakstus krievu un latviešu valodā.

Šajos gadījumos policisti uzsāka kriminālprocesus pēc Krimināllikuma 74.1 panta – par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Vakar, 30. martā, tiesa aizturētajai sievietei piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Kriminālprocesos turpinās izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka agresorvalsti Krieviju vai tās armiju slavinošas aktivitātes un darbības Latvijā nav pieļaujamas un atbalstāmas. Likumsargi rūpīgi seko līdzi norisēm sabiedrībā un pievērš pastiprinātu uzmanību jebkādām darbību izpausmēm, kas saistītas ar atbalstu Krievijas karam Ukrainā, tāpēc aicinām iedzīvotājus arī turpmāk ziņot policijai par likumpārkāpumiem, aizdomīgām personām vai sabiedriskās kārtības apdraudējumiem, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI