DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu Ventspilī

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu Ventspilī un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai nodošanai tiesai, lai lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajam.

Pagājušā gadā naktī no 13. un 14.decembri Valsts policijā tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Ventspilī, kādā īpašumā vīrietim nodarīti miesas bojājumi. Vīrietis ar gūtajām traumām tika nogādāts medicīnas iestādē, savukārt Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess.

Tajā pašā dienā, 14.decembrī uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts vīrietis, kurš iepriekš nonācis redzeslokā par laupīšanu un huligānismu. 15.decembrī likumsargi devās uz tiesu lūgt aizdomās turētajam piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu, kas tika izdarīts.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas  izmeklēšana noskaidroja, ka starp abiem vīriešiem kādā īpašumā izcēlies konflikts un cietušais guvis miesas bojājumus – durtas, sistas brūces. Noskaidrots, ka persona vīrietim piecas reizes iedūris ar nazi mugurā, bet vienu reizi – iegurņa rajonā. Likumsargi noteica ekspertīzes un pēc eksperta atzinuma aizdomās turēto ieteicams atzīt par nepieskaitāmu.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un tas nosūtīts prokuratūrai nodošanai tiesai, lai lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajam. Lēmums par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu un tā veidu tiesai būs jāpieņem, izvērtējot riska esamību un ņemot vērā, ka persona, nesaņemot nepieciešamo psihiatrisko aprūpi, var veikt darbības, kas var apdraudēt citus cilvēkus un viņu pašu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI