DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Par Eiropas Jaunatnes Kārļa lielā balvas 2023 uzvarētāju Latvijā kļūst jauniešu organizācijas Tellus rīkota konference

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Par Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvas 2023 nacionālo uzvarētāju Latvijas eiroparlamentāriešu un jauniešu pārstāvju žūrija izvēlējusies jauniešu organizācijas Tellus īstenoto Eiropas Jauniešu parlamenta 96. Starptautisko konferenci - Riga 2022.

Starptautiskā konference pagājušā gada jūlijā Rīgā pulcēja 200 jauniešu no 40 valstīm. Konferences galvenā tēma bija digitalizācijas un tehnoloģiju nozīme Eiropā svarīgu politisko jautājumu risināšanā, un 15 - 30 gadus vecie dalībnieki to izzināja komitejās, kuru darbs tika organizēts atbilstoši Eiropas Parlamenta (EP) komiteju darbam.

“Tā kā jauniešu iesaiste sabiedriskajos procesos Latvijā vērtējama kā zema, svarīgi arī turpmāk meklēt veidus, kā jaunatnes līdzdalību palielināt. Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balva ir reizē gan novērtējums jauniešu darbam, gan atgādinājums sabiedrībai, ka nākotne lielā mērā ir jaunās paaudzes rokās,” norāda žūrijas pārstāvis, EP priekšsēdētājas vietnieks Roberts Zīle (Eiropas Konservatīvo un reformistu grupa).

“Šī gada Kārļa Lielā balvas pretendenti parāda, ka starp Latvijas jauniešiem ir  pilsoniski aktīvi un patiesi ieinteresēti cilvēki. Tas dod cerību mūsu nākotnei un vēlreiz atgādina, ka šobrīd vissvarīgāk ir ieguldīt jauniešu izaugsmē un izglītībā,” uzsver EP deputāts Ivars Ijabs (“Renew Europe”), kurš arī piedalījās balvai pieteikto projektu izvērtēšanā.

“Prakse rāda, ka jaunieši, kļūstot pilsoniski aktīvi, ir liels enerģijas un ideju resurss, bet Latvijā Eiropas Savienība daudziem šķiet tāla, sarežģīta vai garlaicīga - tāpēc projekti, kas lauž šo stereotipu ir īpaši svarīgi. Latvijas jaunieši ir Eiropas Savienības pilsoņi ar iespējām un pienākumu veidot un ietekmēt to - cerams, šādi projekti ir viņu pirmie soļi tajā,” uzsver žūrijas pārstāve, Latvijas Jaunatnes padomes prezidente Anna Norvele.

Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balva

Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvu piešķir jauniešu vadītiem projektiem, kas veicina savstarpēju sapratni Eiropas un starptautiskā līmenī. Balva akcentē ikdienas darbu, ko jaunieši veic visā Eiropā, lai stiprinātu Eiropas demokrātiju, un ar šo balvu tiek atbalstīta viņu aktīva līdzdalība Eiropas nākotnes veidošanā.Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvu kopīgi un ik gadu piešķir Eiropas Parlaments un Āhenes pilsētas Starptautiskās Kārļa Lielā balvas fonds. Balva par labāko projektu ir EUR 7500, par otro vietu — EUR 5000 un par trešo vietu — EUR 2500. Trim fināla laureātiem daļa no balvas ir Eiropas Parlamenta (Briselē vai Strasbūrā) apmeklējums. Turklāt izraudzītos visu 27 valstu projektu pārstāvjus uzaicina piedalīties četru dienu ceļojumā uz Āheni Vācijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI