DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Zanda Kalniņa-Lukaševica un Grieķijas vēstnieks vienoti Eiropas Savienības ārējās robežas stiprināšanas jautājumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica tiekas ar Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eftimiju Eftimjadi (Efthymios Efthymiades).

FOTO: Ieva Ābele, Saeima.

Grieķija ir nozīmīga Latvijas partnere, un mūs vieno kopīga nostāja dažādās jomās, tostarp jautājumā par ārējo robežu aizsardzību un nelegālo migrāciju, sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica, pirmdien, 20.martā, tiekoties ar Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eftimiju Eftimjadu (Efthymios Efthymiades).

Saeimas priekšsēdētāja biedre un vēstnieks pārrunāja gadījumus, kuros migrācija tiek izmantots kā politisks ierocis, īpaši izceļot situāciju Latvijas, Lietuvas un Polijas pierobežā ar Baltkrieviju. Kā akcentēja Z.Kalniņa-Lukaševica, Baltkrievijas režīms, izmantojot nelegālo migrāciju, īstenoja hibrīduzbrukumu pret Eiropas Savienības un NATO valstīm.

Saeimas priekšsēdētāja biedre tikšanās laikā pauda gandarījumu par valstu ciešo un regulāro politisko dialogu, kā arī sadarbību Eiropas Savienības un NATO ietvaros.

Tikšanās laikā pārrunāts arī atbalsts Ukrainai un sadarbība ar līdzīgi domājošajām valstīm starptautiskajās organizācijas, lai izolētu Krieviju un Baltkrieviju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI