DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Pagarinām kampaņu! Dzīve pansionātā – kāda tā ir? Līdz 26. martam pastāsti tiesībsargam!

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā sabiedrības interesi, kā arī daudzpusīgos pieredzes stāstus, tiesībsargs gaidīs zvanus un ziņas par dzīvi pansionātā vēl līdz 26. martam! Tā kā par nedēļu ir pagarināts periods, kurā var ziņot tiesībsargam, aicinām nepalikt vienaldzīgiem, izstāstīt jau tagad!

Aicinām sazināties ar Tiesībsarga biroju:

  • zvanot, sūtot īsziņas, WhatsApp ziņas uz telefona nr. 29596075 darba dienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 (ja, zvanot uz norādīto numuru, speciālists uzreiz neatbild, iespējams, runā ar citu cilvēku. Speciālists atzvanīs, tikko kā tas būs iespējams.);
  • rakstot vēstules uz e-pastu pansionati@tiesibsargs.lv.

Sarunās vēlamies uzzināt pieredzi – gan labo, gan arī slikto. Šobrīd aktualizējušās trīs tēmas: darbinieku attieksme, aprūpe (sociālā un veselības) un jēgpilnas ikdienas aktivitātes.

Jau šobrīd saņemam ziņas gan no pašiem pansionātu iemītniekiem, gan viņu tuviniekiem, gan no bijušajiem un esošajiem pansionātu darbiniekiem. Šis fakts mūs priecē, jo parāda, ka cilvēkiem rūp senioru dzīve pansionātos. Esam saņēmuši vērtīgu informāciju arī no nevalstiskajām organizācijām, kuru darbs ir lielā mērā saistīts ar senioriem pansionātos.

Saņemam informāciju, kas sakrīt ar jau līdz šim apmeklējumos novēroto, kā arī ziņas par jauniem apstākļiem un iestādēm, kas iepriekš nav bijušas mūsu redzeslokā. Tomēr šie stāsti ļauj mums uzzināt, labāk izprast, kā pansionātā jūtas ikviens – par ko, iespējams, mūsu apmeklējumos neuzdrošinās stāstīt nedz pansionāta iemītnieki, nedz darbinieki.

Šie pieredzes stāsti palīdzēs plānot mūsu turpmāko rīcību.

Vairāk par kampaņu iespējams uzzināt: ej.uz/pansionati2023

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI