DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība
3
3

Valsts robežsardze aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un neiesaistīties nelikumīgās darbībās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Daugavpilī vairākās daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kāpņu telpās parādījušies sludinājumi, kuros tiek piedāvāts darbs transportlīdzekļu vadītājiem. Vienlaikus tas ir aicinājums iesaistīties pretlikumīgās darbībās un atbalstīt nelegālo imigrāciju.

Sludinājumos tiek aicināti transportlīdzekļu vadītāji ar personīgo transportu, kas gatavi nogādāt cilvēkus no Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas līdz noteiktai vietai valsts iekšienē vai līdz galamērķim, t.i., Vācijai. Tāpat cilvēkiem tiek piedāvātas papildus ienākuma iespējas, noīrējot dzīvojamās telpas, kur pirmo diennakti varētu izmitināt no valsts robežas atgādātos cilvēkus.

Valsts robežsardze vērš uzmanību, ka minētās darbības, kas saistītas ar personu nelikumīgu pārvietošanu, kā arī nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā, ir pretlikumīgas un krimināli sodāmas.

Jāatzīmē, ka Valsts robežsardze par personu nelikumīgu pārvietošanu un/vai personu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā šogad jau uzsākusi 10 kriminālprocesus pret 15 personām, savukārt pērn gada garumā par identiskām darbībām uzsākti 16 kriminālprocesi pret 24 personām.

Protams, katras personas iesaistes apjoms tiek vērtēts kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā, taču saskaņā ar Krimināllikumu personām par iesaistīšanos šāda veida pretlikumīgā nodarbē draud brīvības atņemšana līdz 5 gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods, ar vai bez mantas konfiskācijas.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI