DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Valsts policija ar drona palīdzību Rīgā pieķer 11 agresīvos braucējus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki akcijas “Drošākas Rīgas mēnesis” laikā aizvadītajā piektdienā, 10. martā, pastiprināti uzraudzīja ceļu satiksmes drošību, izmantojot bezpilota lidaparātu jeb dronu. Aptuveni pusotras stundas laikā likumsargi Rīgā pie Gaisa tilta fiksēja 11 autovadītājus, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, braucot agresīvi.

10. martā no pulksten 16.00 līdz 17.30 Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ar drona palīdzību uzraudzīja satiksmi un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Rīgā, pirms Gaisa tilta, braucot Centra virzienā. Aptuveni pusotras stundas laikā tika pieķerti 11 autovadītāji, kuri, ignorējot citu satiksmes dalībnieku intereses, gan pa sabiedriskā transporta joslu, gan arī pa tramvaja sliedēm, neievērojot ceļa zīmi “Iebraukt aizliegts”, apbrauca stāvošu vai lēni braucošu automašīnu kolonnu. Šādi pārkāpumi ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu.

Visos gadījumos fiksētie ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji apturēti brīdī, kad viņi pārbrauca pāri Gaisa tiltam un vadītājiem visos gadījumos piemērots sods par agresīvu braukšanu.

Valsts policija atgādina, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam paredzēts sods no 70 līdz 280 eiro un seši soda punkti. Šī gada pirmajos divos mēnešos Valsts policija kopumā valstī fiksējusi 341 autovadītāju, kurš braucis agresīvi. Pērn šādā pat periodā fiksēti 398 agresīvie braucēji.

Lai uzlabotu kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, ar drona palīdzību Valsts policija veic periodisku ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu kontroli, uzsvaru liekot uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, piemēram, automašīnu kolonnu apbraukšanu vai nepamatotu joslu mainīšanu.

Tāpat atgādinām, ka Valsts policija kopā ar Rīgas pašvaldību martu ir pasludinājusi par “Drošākas Rīgas mēnesi”. Šajā laikā Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju pastiprināti veic dažādus uzraudzības un kontroles pasākumus sabiedriskās kārtības un drošības jomā, lai pilsētas iedzīvotāji un viesi Latvijas galvaspilsētā justos droši. Likumsargi visu mēnesi pastiprināti uzrauga gan ceļu satiksmi, gan pievēršas ielu noziedzības mazināšanai. Darbs šajos virzienos ikdienā notiek nepārtraukti visā Latvijā, taču martā Rīgā tas ir pastiprinātā režīmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI