DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Dzīve pansionātā – kāda tā ir? Līdz 19. martam pastāsti tiesībsargam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tiesībsargs jau vairākus gadus īpašu uzmanību velta situācijas apzināšanai senioru aprūpes namos jeb pansionātos. Daudzi pansionāti apmeklēti klātienē, redzēti labāki un ne tik labi sadzīves apstākļi, sajusta siltāka un vēsāka attieksme pret klientiem, uzklausīti gaiši un arī skarbi stāsti par dzīvi pansionātā, kam sekojuši mūsu ieteikumi uzlabojumiem nākotnē. Taču savās vizītēs redzam tikai daļu no tā, ar ko klienti sastopas katru dienu.

Cilvēka paša vai tuvinieku pieņemts lēmums par došanos uz dzīvi prom no ierastās vides ir ļoti sarežģīts. Vēlamies noskaidrot, vai piepildījies cerētais par senioram mājīgu un drošu vidi labu speciālistu un atbalsta personāla uzraudzībā. Šobrīd lūdzam medijus izplatīt informāciju, kurā aicinām sabiedrību pastāstīt, kāda ir cilvēku labā vai sliktā pieredze! Tas tiesībsargam palīdzēs gūt plašāku priekšstatu par reālo situāciju pansionātos. Meklējam atbildes uz šiem un, protams, citiem jautājumiem:

  1. Kā pansionātā jūtas pats seniors?
  2. Kāda ir sadarbība ar pansionāta darbiniekiem? Vai darbinieku attieksme ir cieņpilna?
  3. Kādi ir sadzīves apstākļi?
  4. Kādas ir laika pavadīšanas iespējas?

Kā mūs sasniegt?

Lūdzam padalīties pieredzē! No 6. līdz 19. martam aicinām rakstīt īsziņas un WhatsApp ziņas uz tālruņa numuru  29596075 vai sūtīt e-pastu uz adresi pansionati@tiesibsargs.lv. Savukārt, ja jums ērtāk pastāstīt savu pieredzi telefoniski, aicinām katru darba dienu laikā no plkst.10.00 līdz plkst.16.00 zvanīt uz tālruni 29596075, kur jūs uzklausīs Tiesībsarga biroja speciālisti.

Ziņotājs var palikt anonīms, var iepazīstināt ar sevi, taču svarīgi ir norādīt pansionāta nosaukumu, par kuru tiek rakstīts. Pēcāk tiesībsargs apkopos informāciju un pastāstīsi sabiedrībai, ko ir uzzinājis, kā tas sasaucas ar Tiesībsarga biroja pieredzi, kādus secinājumus var izdarīt.

Tiesībsargs Juris Jansons: “Man ir būtiski, lai senioru dzīve pansionātos ir cienīga, jēgpilna un laimīga!”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI