DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nacionālie bruņotie spēki piedalās izstādē “Skola 2023”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 3. līdz 5. martam Starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala” norisināsies izglītības izstāde “Skola 2023”, kurā Nacionālie bruņotie spēki sniegs iespēju jauniešiem uzzināt vairāk par studiju iespējām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā un dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Nacionālos bruņotos spēkus pārstāvēs un izstādē piedalīsies Latvijas Nacionālā Aizsardzības akadēmija, Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienības, Zemessardze, Nacionālo bruņoto spēku orķestris, kā arī Jaunsardzes centrs.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, kas ir vienīgā augstskola Latvijā, kas piedāvā iegūt augstāko militāro izglītību, sniegs iespēju izstādes apmeklētājiem uzzināt par studiju iespējām, kā arī ieguvumiem, ko saņem kadets. Latvijas Nacionālās Aizsardzības akadēmijas stendā būs iespēja satikt kadetus, kuri stāstīs gan par studiju iespējām, kādas tiek piedāvātas, lai kļūtu par Nacionālo bruņoto spēku virsnieku, gan dalīsies personīgajā pieredzē, ko guvuši dinamiskajā studiju vidē.

Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi pārstāvēs 3. kājnieku bataljons, kas piedāvās iespēju iepazīties ar vienības uzdevumiem un aplūkot dažāda veida militāro ekipējumu un strēlnieku ieročus.

Jūras spēku stendā interesentiem būs iespēja iepazīties ar Jūras spēkiem un to uzdevumiem, aprunāties ar Jūras spēku ūdenslīdējiem un uzzināt vairāk par ūdenslīdēja specialitāti, kā arī novērtēt ūdenslīdēju ekipējumu. Vienlaikus būs iespēja aplūkot Jūras spēku autonomo zemūdens robotu, ko izmanto zemūdens grunts apsekošanai un mīnu meklēšanai.

Gaisa spēku stendā izstādes apmeklētāji varēs satikties ar Aviācijas eskadriļas pilotiem, kuri demonstrēs glābēju ekipējumu. Gaisa spēku Mācību centrs piedāvās aplūkot pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu “Stinger” un bezpilota lidaparātu. Starptautiskā izstāžu centra ārpusē Pretgaisa aizsardzības divizions piedāvās iespēju aplūkot dažāda veida militāros transportlīdzekļus un militāro tehniku.  

Zemessardzi izstādē pārstāvēs Zemessardzes 54. kaujas atbalsta bataljona Sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas rota, kas sniegs iespēju interesentiem iepazīties ar rotas vēsturi un attīstību, kā arī ikdienas uzdevumiem Latvijas teritorijā sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanā un rīcību atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus. Rotas stendā būs iespēja iepazīties ar Latvijas teritorijā biežāk sastopamo munīciju un rotas ekipējumu, kas tiek izmantots sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanā ikdienas uzdevumu izpildē.

Izstādē piedalīsies arī Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības pārstāvji, sniedzot iespēju iepazīties ar vienības uzdevumiem un pieteikties Kiberaizsardzības vienībā. Kiberaizsardzības vienība sniedz iespēju ne tikai apgūt ikkatram Zemessargam nepieciešamās militārās iemaņas, bet arī piedalīties ar kiberdrošību saistītā apmācībā un pieredzes apmaiņā ar Latvijas un citu valstu kiberdrošības speciālistiem. Interesentiem būs iespēja testa veidā pārbaudīt savas zināšanas par kiberdrošību, kā arī iepazīties ar tēmu spektru ar kuru ikdienā darbojas Latvijas kibertelpas sargi.

Izstādes apmeklētājus priecēs arī Nacionālo bruņoto spēku orķestris, kas ne tikai piedāvās iespēju apmeklēt informatīvo stendu par visiem trīs Latvijas militārajiem orķestriem – Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestri, Jūras spēku orķestri un Zemessardzes orķestri, bet arī muzicēs visās trīs izstādes dienās dažādos laikos un vietās.

Savukārt Jaunsardzes centrs aicinās jauniešus kļūt par jaunsargu instruktoriem un iestāties Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) profesionālā bakalaura studiju programmā “Sporta, veselības un valsts aizsardzības mācības skolotājs”. Izstādes laikā interesentiem tiks sniegta detalizēta informācija par studijām LSPA studiju programmā “Sporta, veselības un valsts aizsardzības mācības skolotājs”, kā arī par kvalifikācijas kursiem Jaunsardzes centrā.

Nacionālie bruņotie spēki aicina interesentus uzzināt vairāk par militārā dienesta iespējām Nacionālajos bruņotajos spēkos. Nacionālo bruņoto spēku Rekrutēšanas un atlases centra konsultanti sniegs informāciju par atlases procesu ceļā uz karavīra profesiju, informējot interesentus par profesionālā dienesta iespējām, pieteikšanās nosacījumiem, atlases procesu, dienesta vidi, kā arī informāciju par apmācībām dažādās specialitātēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI