DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pārrunā tieslietu sistēmas attīstības jautājumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

1. martā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar tieslietu sistēmas institūciju vadītājiem, lai pārrunātu aktuālos tieslietu sistēmas attīstības jautājumus.

Tikšanās laikā Valsts prezidents E. Levits ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri, Satversmes tiesas priekšsēdētāju Aldi Laviņu, Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Andreju Judinu un Saeimas Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas priekšsēdētāju Inesi Kalniņu pārrunāja jautājumu par tiesu varas institucionālās neatkarības stiprināšanu, tostarp par Tieslietu ministrijas, Tieslietu padomes un Tiesu administrācijas funkciju sadalījumu.

Tāpat sarunā tika skatīts jautājums par valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu un tā aktuālajiem rezultātiem. Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere informēja, ka ministrija pēc apelāciju iesniegšanai paredzētā gala termiņa, 20. marta, detalizētāk vērtēs eksāmena rezultātus, tos sasaistot ar augstāko izglītības iestāžu programmu akreditāciju.

Tika pārrunāti arī citi aktuāli tiesību un tiesībpolitikas jautājumi. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka šāds diskusiju formāts, lai pārrunātu aktuālos tiesību jautājumus, ir sekmīgs un turpināms arī nākotnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI