DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

NTSP sēdē diskutēs par rīcības plāna projektu valdības deklarācijas īstenošanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 24. februārī, notiks Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēde. Tajā valdības pārstāvji un sociālie partneri diskutēs par konkrētiem pasākumiem valdības noteikto prioritāšu īstenošanai. Sēdi vadīs Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite.

Sēdē Pārresoru koordinācijas centrs ziņos par rīcības plāna projektu, kurā ietverti konkrēti pasākumi, lai īstenotu valdības deklarācijā iecerētās darbības. Savukārt sēdes turpinājumā Finanšu ministrija pievērsīsies valsts budžetam. Ministrija prezentēs likumprojektu par valsts budžetu 2023. gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025. gadam.  

NTSP dalībpušu pārstāvji uz sēdi pulcēsies klātienē, Ministru kabineta Zaļajā zālē. Sēdē attālināti aicinātas piedalīties arī pašvaldību intereses pārstāvošās organizācijas – Latvijas Pašvaldību savienība un Latvijas Lielo pilsētu asociācija, kā arī Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji un Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes deleģētā pārstāve. Sēde sāksies plkst. 11.00, un to būs iespējams vērot arī tiešraidē Ministru kabineta mājaslapā.

Sēdes darba kārtība un materiāli pieejami valdības mājaslapā. 

NTSP koordinē un organizē trīspusējo sociālo dialogu starp darba devējiem, valsts institūcijām un darba ņēmējiem, lai saskaņotu intereses sociālajos un ekonomiskajos jautājumos. NTSP sēdes rotācijas kārtībā vada Ministru prezidents kā valdības pārstāvis, no darba devēju puses – Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents, savukārt no darba ņēmēju puses – Latvijas Brīvo arodbiedrību (LBAS) priekšsēdētājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI