DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministre tikusies ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veselības ministre Līga Meņģelsone ceturtdien, 16. janvārī, piedalījās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē, kurā uzklausīja reģionos strādājošo slimnīcu kapitāldaļu turētājus. Pašvaldību pārstāvji iepazīstināja ar veselības aprūpes pieejamību reģionos un apliecināja vēlmi līdzdarboties nepieciešamo izmaiņu veikšanā nozarē.

L. Meņģelsone akcentēja veselības nozares prioritātēm plānoto papildu valsts budžeta finansējumu šogad - 85,8 miljonus eiro -, ko plānots novirzīt veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības veicināšanai onkoloģijas un bērnu veselības jomā, kā arī ārstniecības personu atalgojuma palielinājumam. Plānots, ka darba samaksa ārstiem +  6,11 %; māsām + 10,14 % un māsu palīgiem +  16,11%. 

“Kopā ar pašvaldībām risināsim, kā sistēmā izdarīt pareizās un vajadzīgās pārmaiņas. Mūsu uzdevums ir noturēt ārstniecības procesu maksimālā kvalitātē, lai pacientiem sniegtu to palīdzību, kas konkrētajā situācijā ir vajadzīga,” uzsvēra ministre.

Ar situāciju veselības aprūpes pieejamībā savā reģionā un pilsētā iepazīstināja pašvaldību un slimnīcu pārstāvji no Jelgavas, Ogres, Jēkabpils, Cēsīm, Saldus, Kuldīgas, Tukuma, kuri informēja par ārstniecības personu piesaisti, infrastruktūras projektiem, atalgojuma līmeni slimnīcās reģionos, noteiktajiem tarifiem valsts apmaksātajiem pakalpojumiem, sociālās un veselības aprūpes jomas ciešo saistību u.c. aktualitātēm. Latvijas

Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgeņijs Kalējs apliecināja, ka sadarbībā ar Veselības ministriju jau tiek meklētas iespējas un risinājumi saistībā ar nepietiekamo valsts finansējumu plānveida pakalpojumiem.

Šī bija pirmā veselības ministres L. Meņģelsones un LPS tikšanās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI