DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Juridiskā komisija izskatīšanai parlamentā virza Saeimas kārtības ruļļa grozījumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Juridiskā komisija trešdien, 8.februārī, lēma iesniegt izskatīšanai Saeimā grozījumus Saeimas kārtības rullī. Iepriekš tie skatīti Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijā.

Ar grozījumiem cita starpā iecerēts precizēt kārtību kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Saeimas locekli, tostarp likumā nostiprinot, ka Saeimas piekrišana nepieciešama arī tāda kriminālprocesa turpināšanai, kurā kriminālvajāšana uzsākta pirms Saeimas locekļa pilnvaru apstiprināšanas.

Grozījumi paredz Saeimas kārtības rullī noteikt arī kārtību, kādā parlamentā noris debates par valsts budžeta likumu vai tā grozījumu projektu un ar valsts budžetu saistītajiem likumprojektiem. Līdz šim debates notika par visu budžeta likumprojekta paketi kopumā, savukārt iecerētie grozījumi noteic, ka debates notiek par budžeta likumprojektu un par katru ar budžetu saistīto likumprojektu. Plānots, ka runas laiks par budžeta likumprojektu nedrīkstēs pārsniegt 15 minūtes pirmo reizi un piecas minūtes otro reizi. Savukārt, apspriežot ar budžetu saistītos likumprojektus, runas laiks par katru likumprojektu nedrīkstēs pārsniegt piecas minūtes pirmo reizi, bet, runājot otro reizi, - divas minūtes, paredz likumprojekts.

Tāpat ar grozījumiem iecerēts precizēt kārtību, kā noris amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem, kā arī vairākus citus ar Saeimas darbu saistītus jautājumus.

Komisija lūgs parlamentu skatīt grozījumus pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas Juridiskajā komisijā, informēja komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI