DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Aicinām meistarus pieteikties dalībai pasākumā “Satiec savu meistaru!”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Līga Kondrate

Līdz 2023. gada 3. martam Latvijas Nacionālais kultūras centrs aicina meistarus pieteikt dalību pasākumā “Satiec savu meistaru!”. Pasākums norisināsies visā Latvijā laikā no 31. marta līdz 2. aprīlim.

Meistari, kas vēlas piedalīties pasākumā, aicināti iepazīties ar pasākuma nolikumu un līdz 2023. gada 3. martam aizpildīt pieteikuma anketu ŠEIT. Pasākuma būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē. Pasākuma forma ir brīva - meistari rīko meistardarbnīcas, individuālas nodarbības, atvērtās darbnīcas, paraugdemonstrējumus, lekcijas, priekšlasījumus, koncertus vai dančus u.tml.

Satiec savu meistaru!” ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums, un 2023. gadā pasākums notiks jau piecpadsmito reizi.

LNKC Tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena stāsta: "Šajā laikā ir mainījusies pasākuma norises forma, norises vietās izveidojušās dažādas tradīcijas. "Satiec savu meistaru" dod iespēju satikt meistarus, kuri sniedz pirmo priekšstatu par kādu no amatiem, vai atrast meistaru, kurš palīdz sagatavoties Dziesmu un deju svētkiem, darinot kādu tautastērpa sastāvdaļu. Pie meistariem var smelt ierosmi jauniem vaļaspriekiem, kā arī šādas tikšanās var būt jau sen aizmirstu prasmju un zināšanu atgādinājums."

Gan meistari, gan pasākuma apmeklētāji pēdējos divos gados ir pilnveidojuši digitālās prasmes, tāpēc pasākumi var norisināties arī interneta platformās, dodot iespēju virtuāli iesaistīties prasmju apguvē, kā arī paplašināt apmeklētāju loku, pieslēdzoties norisei no dažādām valstīm. Protams, joprojām nenovērtējamas ir klātienes tikšanās ar meistariem.

Pagājušajā reizē, 2022. gadā, pasākumā “Satiec savu meistaru” piedalījās 225 meistari 197 norises vietās un to apmeklēja vairāk nekā 2075 apmeklētāju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI