DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

KNAB kriminālprocesuālās darbības Ropažu novada pašvaldībā saistītas ar iespējamu amatpersonu kukuļošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

31. janvārī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kriminālprocesuālās darbības vairākos objektos Ropažu novada pašvaldībā. Kriminālprocesuālās darbības veiktas aizdomās par iespējamu pašvaldības amatpersonu kukuļošanu, ko fiziska persona īstenojusi juridiskas personas interesēs ar mērķi panākt uzņēmuma uzvaru pašvaldības rīkotajos publiskajos iepirkumos, kā arī par kukuļņemšanas atbalstīšanu.

KNAB kriminālprocesu uzsāka 2022. gada 24. oktobrī un izmeklēšanu veic par Krimināllikuma 323. panta pirmajā daļā, 320. panta pirmajā daļā un 20. panta ceturtajā daļā paredzētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem – kukuļdošanu, kukuļņemšanu un kukuļņemšanas atbalstīšanu.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā pārbauda iestādes rīcībā nonākušo informāciju par iespējamu Ropažu novada pašvaldības amatpersonu kukuļošanu, ko fiziska persona īstenojusi juridiskas personas interesēs, kā arī par kukuļņemšanas atbalstīšanu. Iespējamās kukuļošanas mērķis bijis panākt juridiskās personas uzvaru pašvaldības rīkotajos publiskajos iepirkumos, kas īstenoti laika posmā no 2021. gada līdz kriminālprocesuālo darbību veikšanai.

Pašlaik astoņām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību. Septiņām no šīm personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. KNAB turpina veikt pirmstiesas izmeklēšanu un nostiprināt iegūtos pierādījumus. Plašāku informāciju par kriminālprocesu KNAB sniegs, tiklīdz tas netraucēs izmeklēšanas interesēm.

KNAB atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā. KNAB uzsver, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādina, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos – sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI