DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs Rietumzemgales prokuratūrai janvārī nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonu, kura vadīja transportlīdzekli, atrodoties alkohola ietekmē.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika gūti pierādījumi tam, ka Valsts policijas amatpersona aizvadītā gada nogalē, ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika vadīja transportlīdzekli alkohola reibumā - Valsts policijas amatpersonai tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpotajā gaisā un tika konstatēts, ka tā pārsniedza 2,4 promiles.

Valsts policijas amatpersona noziedzīgo nodarījumu izdarīja ar savā īpašumā esošu transportlīdzekli, tādējādi tas tiek pakļauts konfiskācijai.

Par Valsts policijas amatpersonas izdarīto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 262.panta pirmajā prim daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles.

Jāatzīmē, ka šis šogad ir jau otrais prokuratūrai nosūtītais kriminālprocess, kas saistīts ar amatpersonu pretlikumīgu rīcību – transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra tiešā pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcijās ietilpst atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījuši Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu (izņemot - Valsts drošības dienestu) nodarbinātie, kā arī ar vardarbību saistītus noziedzīgos nodarījumus, kurus pildot dienesta pienākumus izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm vai Ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI