DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par CVK priekšsēdētājas un komisijas locekļu amata kandidātu ievēlēšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 2.februārī, Saeima lems par Kristīnes Saulītes, bijušās Pasaules Brīvo latviešu apvienības vadītājas, ievēlēšanu Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājas amatā. Savukārt CVK locekļu amatam izvirzīti - Aldis Austers, Ringolds Balodis, Ritvars Eglājs, Dzintra Kusiņa, Katarina Ogorodņika, Sanita Stelpe-Segliņa un Baiba Veisa.

Otrajā lasījumā plānots skatīt likuma projektu, kas paredz Lielstraupes pili bez atlīdzības nodot Cēsu novada pašvaldības īpašumā, lai nodrošinātu tās kultūrvēsturiskās vērtības saglabāšanu un aizsardzību, kā arī izmantošanu sabiedrības vajadzībām.

Tāpat otrajā lasījumā deputātiem būs jālemj par grozījumiem likumos, kas paredz uzlabot preču un pakalpojumu piekļūstamību personām ar invaliditāti vai funkcionēšanas ierobežojumiem.

Saeima arī lems par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp grozījumiem, kas paredz sakārtot normatīvo vidi Valsts meža dienesta sniegto e-pakalpojumu attīstībai, kā arī izmaiņas likumā, kas paredz ieviest efektīvu un pārskatāmu datu uzkrāšanu par norēķiniem apakšuzņēmēju ķēdēs būvniecībā.

Plānots, ka deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai nodot arī Komercķīlas likuma grozījumus, ar kuriem paredzēts paaugstināt akciju kā komercķīlas priekšmeta drošumu, paredzot skaidru ieķīlājamo akciju identificēšanu.

Budžeta komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā, kas paredz valsts atbalstu sniegt arī tām mājsaimniecībām, kas apkurei izmanto sašķidrināto naftas gāzi (propānu-butānu) vai dīzeļdegvielu. Savukārt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut alternatīvus grozījumus Ostu likumā, kas paredz pagarināt termiņu Rīgas un Ventspils brīvostu pārvalžu likvidācijai.

Sēdes darba kārtībā iekļauts arī lēmuma projekts par 10 439 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Pārtraukt nerrot Latvijas iedzīvotājus ar Krievijas un Baltkrievijas pilsonību” turpmāko virzību.

Saeimas 2.februāra sēdes darba kārtībā ir 33 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 plānota atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI