DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: projektam “Dators ikvienam bērnam” ir stratēģiska nozīme

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

30. janvārī Rīgas pilī tika aizvadīta sadarbības memoranda “Dators ikvienam bērnam” padomes sēde, apstiprinot jauno padomes sastāvu un pārrunājot projekta aktualitātes. Padomes dalībniekiem bija iespēja klātienē apskatīt pirmajā iepirkumā iegādātos datorus.

Padomes sēdi atklāja Valsts prezidents Egils Levits, paužot lielu pateicību līdzšinējam padomes sastāvam un visiem projektā iesaistītajiem par paveikto: “Digitālās prasmes mūsdienās ir līdzvērtīgas lasīt un rakstītprasmei gadsimtu atpakaļ, un digitālās prasmes nevar apgūt bez darbarīka – datora. Šim projektam ir stratēģiska nozīme – būtiski stiprināt Latvijas iedzīvotāju digitālās prasmes un samazināt digitālo plaisu sabiedrībā. Sasniedzot projekta mērķi – dators ikvienam Latvijas skolēnam un skolotājam līdz 2025. gadam, tiks veicināta arī Latvijas attīstība, jo valsts ekonomiskā augšupeja ir cieši saistīta ar iedzīvotāju digitālajām prasmēm.”

Līdz ar 14. Saeimas ievēlēšanu un 41. Ministru kabineta sastādīšanu tika apstiprināts jauns sadarbības memoranda “Dators ikvienam bērnam” padomes sastāvs: Valsts prezidenta pārstāve – padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja Agita Zariņa-Stūre, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Guntis Kaminskis.

Padomes vadītāja I. Ilvesa informēja jaunos padomes locekļus par līdz šim padarīto. Padomes dalībnieki iepazinās ar pirmo datoru iepirkuma gaitu (2022. gada septembrī tika iegādāti pirmie 25 tūkstoši datori), pārrunāja otrā iepirkuma procesa virzību un apsprieda sistēmu, kā precīzāk plānot datoru iegādi, analizējot konkrētus nepieciešamības un izmantošanas datus. Tika arī pārrunātas tālākās padomes darba prioritātes.

2021. gada 14. maijā Rīgas pilī pēc Valsts prezidenta Egila Levita iniciatīvas tika parakstīts sadarbības memorands “Dators ikvienam bērnam”, kur piedalās pārstāvji no Valsts prezidenta kancelejas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, kā arī no Latvijas Pašvaldību savienības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI