DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministre ar Latvijas Slimnīcu biedrību pārrunā finansējuma jautājumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veselības ministre Līga Meņģelsone trešdien, 25. janvārī, tikās ar Latvijas Slimnīcu biedrību, kas apvieno 37 Latvijas slimnīcas un ārstniecības iestādes un darbojas, lai uzlabotu veselības aprūpes plānošanu un vadīšanu.

Slimnīcu vadītāji ir aktualizējuši vairākus stacionāru darbībai būtiskus jautājumus, kas skar pieejamo valsts budžeta finansējuma apjomu pacientu ārstēšanai un aprūpei. 2023. gadā veselības nozarei prioritārajos pasākumos papildus plānots piešķirt 85,8 miljonus eiro, lai gan nozarei nepieciešamais finansējums ir daudz lielāks. Vienlaikus 2023. gads ir iesācies ar “tehnisko budžetu”, līdz ar to papildu plānoto finansējumu ārstniecības iestādes varēs saņemt tikai pēc valsts budžeta apstiprināšanas.

Slimnīcu vadītāji norādīja, ka nepietiekamais nozares finansējums, ņemot vērā gan energoresursu, gan citu preču un pakalpojumu sadārdzinājumu, var rezultēties garākās pacientu gaidīšanas rindās uz plānveida valsts apmaksātajiem pakalpojumiem. Tāpat tikšanās laikā reģionālo slimnīcu vadītāji izklāstīja savu sadarbību ar vietējo pašvaldību, kas ir slimnīcu dibinātāji, kā arī sniedza priekšlikumus, ko būtu nepieciešams īstenot nozarē, kas uzlabotu pacientu ārstēšanu un aprūpi.

“Slimnīcu darbības nodrošināšana ir mūsu kopējā rūpe – gan valsts, gan pašvaldību. Es izprotu inflācijas un energoresursu cenu kāpumā dēļ izveidojušos situāciju slimnīcās un ceru, ka, kopīgi sadarbojoties slimnīcu īpašniekiem un ministrijai, mums izdosies rast labākos iespējamos risinājumus,” sarunas sākumā uzsvēra veselības ministre Līga Meņģelsone.

Tikšanās laikā Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta un Latvijas Slimnīcu biedrības pārstāvji vienojās tikties darba grupās, lai rastu labākos risinājumus pacientiem.

Veselības ministrijas preses sekretāre.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI