DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Rīgā uz ikgadējo sanāksmi pulcēsies Latvijas vēstnieki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2023. gada 23. līdz 27. janvārim Ārlietu ministrijā notiks Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs vadītāju un Rīgā rezidējošo Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksme, kurā pārrunās ārlietu dienesta prioritātes un aktuālos uzdevumus.

Sanāksmi atklās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Vēstnieki tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu. Savukārt uz diskusiju par aktualitātēm Saeimas darba kārtībā vēstnieki tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu, Saeimas Ārlietu komisijas vadītāju Rihardu Kolu, Eiropas lietu komisijas vadītāju Andri Sprūdu, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju Raimondu Bergmani un Nacionālās drošības komisijas vadītāju Jāni Dombravu. 

Par ārpolitikas un drošības politikas aktualitātēm vēstnieki diskutēs ar aizsardzības ministri Ināru Mūrnieci, savukārt par NATO darba kārtības jautājumiem ar NATO ģenerālsekretāra vietnieci publiskās diplomātijas jautājumos Baibu Braži. Par drošību Baltijas jūras reģionā vēstniekus uzrunās Somijas ārlietu ministrs Peka Hāvisto (Pekka Olavi Haavisto).

Sanāksmes laikā uzmanība tiks veltīta arī Eiropas Savienības politikai. ES jautājumus vēstnieki apspriedīs ar Eiropas Komisijas ģenerālsekretāri Ilzi Juhansoni. Ar EK Starptautisko partnerību ģenerāldirektorāta Tuvie Austrumi, Āzija un Klusā okeāna reģions direktoru Pēteri Ustubu un ES delegācijas Moldovā vadītāju Jāni Mažeiku tiks pārrunātas Latvijas iespējas apgūt ES instrumentus. 

Par nozaru politiku aktualitātēm vēstnieki runās ar ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni, klimata un enerģētikas ministru Raimondu Čudaru, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Māri Sprindžuku, tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri, Latvijas Bankas padomnieku Andri Strazdu, AS “Latvenergo” valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Čaksti un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoru Kasparu Rožkalnu.

Apspriežamo tēmu lokā būs arī Latvijas kandidatūra ANO Drošības padomes vēlēšanās, aktualitātes diasporas politikā, kā arī konsulārajā jomā.

23. janvārī vēstnieki apmeklēs uzņēmumus SIA “Mikrotīkls”, SIA “Latvijas Mobilais telefons” un SIA “Atlas Aerospace”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI