DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Pārskats par mežsaimniecisko darbību jāiesniedz līdz 1. februārim

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts meža dienests atgādina – meža īpašniekiem, kuri 2022. gadā savā mežā veikuši saimniecisko darbību, līdz 1. februārim dienestā jāiesniedz pārskats.

Saskaņā ar Meža likuma 29. panta otro daļu meža īpašnieka vai tiesiskā valdītāja pienākums ir katru gadu līdz 1. februārim informēt Valsts meža dienestu par iepriekšējā kalendāra gadā veikto mežsaimniecisko darbību. Pārskatu par koku ciršanu, jaunaudžu kopšanu, meža atjaunošanu vai meža ieaudzēšanu var iesniegt gan elektroniski, gan papīra formātā.

Meža īpašnieki un tiesiskie valdītāji aicināti izmantot iespēju iesniegt pārskatu tiešsaistē Meža valsts reģistrā https://gis.vmd.gov.lv/. Lai atvieglotu darbu reģistrā, dienests ir izveidojis lietošanas video pamācību:

Valsts meža dienests atgādina, ka pārskata iesniegšana tiešsaistē Meža valsts reģistrā ļauj īpašniekiem ietaupīt laiku un citus resursus, kā arī palīdz samazināt administratīvo slogu dokumentu apritē. Tomēr joprojām klientiem ir saglabāta iespēja iesniegt dokumentus klātienē mežniecībās, vai nosūtot ar pasta starpniecību. Tāpat pārskatu par mežsaimniecisko darbību var noformēt kā elektronisku dokumentu, parakstīt ar drošu elektronisko parakstu, un nosūtīt uz tuvākās mežniecības oficiālo e-pasta adresi. Pārskatu iesniegšanai var izmantot  dienesta sagatavotas veidlapas.

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas atrodas zemkopības ministra padotībā. Dienests uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Valsts meža dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI