DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija Rīgā aizturējusi vīrieti par nelegālās televīzijas izplatīšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas amatpersonas aizdomās par nelegālās televīzijas nelicencētu retranslāciju šā gada novembra beigās Rīgā aizturēja kādu vīrieti. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka viņš ilgstoši par atlīdzību bija nodrošinājis televīzijas pieslēgumu un apkalpošanu ap 100 mājsaimniecību Rīgas reģionā. Šo noziedzīgo darbību rezultātā radīts būtisks kaitējums televīzijas programmu pārstāvjiem. Turklāt kratīšanas laikā šīs personas dzīvesvietā tika atrastas arī narkotiskās vielas. Aizdomās turētajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Mērķtiecīgi strādājot nelegālās televīzijas izplatīšanas apkarošanas jomā, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas amatpersonas aizdomās par televīzijas programmu nelicencētu retranslāciju šā gada 22. novembrī aizturēja kādu vīrieti.

Veicot kratīšanas pie aizturētā un klientiem, kas izmantoja viņa sniegtos pakalpojumus, Valsts policijas darbinieki konstatēja un izņēma TV signāla konfigurācijas iekārtas, raidorganizācijas “Trikolor” piekļuves kodu kartes, TV uztvērējus, datortehniku un telefonus, norēķinu kartes un grāmatvedības dokumentus. Tāpat vīrieša dzīvesvietā tika konstatēti un atsavināti apmērām 200 gramu amfetamīna un apmērām viens kilograms marihuānas.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šis vīrietis nelikumīgās darbības bija veicis ilgstoši, vairāku gadu garumā. Jāpiemin, ka vīrietis bija meklējis klientus, tostarp ievietojot sludinājumus internetā, kā arī pats tehniski nodrošinājis televīzijas pieslēgšanu un klientu apkalpošanu.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc  Krimināllikuma 148. panta pirmās daļas – par autortiesību vai blakustiesību pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Tāpat ir uzsākts arī kriminālprocess saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, un izņemtajām vielām ir nozīmēta ekspertīze.  

Kriminālprocesa ietvaros persona tika atzīta par aizdomās turēto un tiesa piemēroja viņam drošības līdzekli – apcietinājumu. Kriminālprocesā šobrīd turpinās izmeklēšana.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde turpina uzraudzīt nelicencētu televīzijas programmu izplatīšanu bez retranslācijas atļaujas un bez līguma ar televīzijas programmu īpašniekiem. Valsts policija atgādina, ka arī nelegālās televīzijas patērētājam šobrīd iestājas atbildība. atbilstoši Aizsargāta pakalpojuma likumam, ir paredzēta administratīvā atbildība par nelegālas sistēmas uzstādīšanu, ierīkošanu, instalēšanu vai izmantošanu personīgiem (nekomerciāliem) mērķiem, par ko tiek piemērots brīdinājums vai naudas sods līdz 700 eiro.

Iedzīvotāji, kuri ir zaudējuši TV apraidi, kā arī personas, kurām radušās šaubas par viņu TV apraides operatora darbības likumību, ir aicināti pārliecināties par attiecīgās licences esamību NEPL mājaslapā: www.neplpadome.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI