DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Necērt egli “Rīgas Mežos”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Pošot Ziemassvētku rotās mājas un sētas, pašvaldības uzņēmums “Rīgas Meži” aicina iedzīvotājus necirst vai nezāģēt eglītes “Rīgas Mežu” teritorijās! Tās plešas apmēram 40 km rādiusā ap galvaspilsētu.

“Rīgas Mežu” teritoriju karte pieejama: https://mdps.rigasmezi.lv/map

Lai arī “Rīgas Mežu” pārziņā ir 62 tūkstoši ha meža teritoriju, lielākā daļa ir priežu meži. Tikai 10% no koku audzēm uzņēmuma apsaimniekotajās teritorijās ir egļu audzes un pamatā tie visi ir stādīti kociņi.

Klimatisko apstākļu (vēja, pārmērīga mitruma, sezonāla sausuma, utt.) ietekmes dēļ aizvien plašākas mežaudzes tiek pakļautas bojājumiem, un visvairāk cieš tieši egļu audzes. Lai aizstātu un atjaunotu bojātās audzes, egles uzņēmuma speciālisti izaudzē no sēklām, stāda un vairākus gadus rūpīgi kopj. Tas ir nopietns, daudzu gadu desmitu darbs.

Necērtot Ziemassvētku eglīti Rīgas apkārtnes mežos tiks pasargāti gan meži, gan to bioloģiskā daudzveidība. Turklāt pats necirtējs izvairīsies no soda un no liekiem pirmssvētku kreņķiem. Šobrīd uzņēmuma mežsargi pastiprināti uzrauga savas apgaitas, īpašu uzmanību pievēršot eglīšu jaunaudzēm. “Rīgas Mežu” teritorijās izvietotas arī novērošanas kameras un uzņēmums regulāri sadarbojas ar tiesībsargājošajām institūcijām.

Uzņēmums ir pateicīgs iedzīvotājiem par sapratni un mežu sargāšanu! Un novēl jauku svētku gaidīšanas laiku! 

Par “Rīgas Mežiem”

SIA “Rīgas Meži” ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas rūpējas par 62 000 ha mežiem, 399 ha Rīgas parkiem un apstādījumiem (125 objekti), kā arī par kultūras un atpūtas parku “Mežaparks” (385 ha) un par šo teritoriju ilgtspējīgu attīstību, bioloģisko daudzveidību un pieejamību sabiedrībai.

Uzņēmumā ir Daugavas, Gaujas, Katrīnas, Rīgas un Tīreļu mežniecības, kā arī kokaudzētava “Norupe” un kokzāģētava “Norupe”. Uzņēmums īsteno vides izglītības programmu “Zaļā klase”.

“Rīgas Mežu” objekti atrodas Rīgas un Jūrmalas pilsētu, kā arī Ādažu, Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Ogres, Olaines, Ropažu, Salaspils un Siguldas novadu teritorijās.

Uzņēmums ievēro labas korporatīvās pārvaldības principus. “Rīgas Meži” ieguvuši starptautiskus sertifikātus, kas apliecina videi draudzīgu, ekonomiski pamatotu, sociāli atbildīgu un ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu.

2021.gada septembrī "Rīgas Mežiem" Uzņēmumu reģistrā ir reģistrēts nacionālajai drošībai nozīmīgas komercsabiedrības statuss. Savukārt 2021.gada decembrī uzņēmums pievienojās biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” un “CSR Latvia” iniciatīvai “Nulles tolerance pret korupciju”.

2022.gadā “Rīgas Meži” pirmo reizi uzņēmuma vēsturē piedalījās Ilgtspējas indeksā un ieguva Sudraba kategorijas balvu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI