DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

ES ietvaros jāpanāk vienošanās par finansiālu atbalstu Ukrainai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Svarīgi, lai vienlaikus tiktu ievērots gan tiesiskums Eiropā, gan panākts atbalsts Ukrainai,” piektdien, 2.decembrī, pēc komisijas sēdes uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds. Komisijas deputāti bažījās, ka Ukrainai nepieciešamais atbalsts var kavēties Ungārijas iebildumu un centienu mīkstināt nosacījumus Eiropas Savienības (ES) finansējuma saņemšanai dēļ.

Nākamā gada kopējā ES budžeta ietvaros Ukrainai paredzēts piešķirt atbalstu 18 miljardu eiro apmērā. Atbalsts paredzēts Ukrainas atjaunotnei pēc kara un integrācijai ES. Atbalsta pakotnes apstiprināšanai nepieciešama visu dalībvalstu piekrišana, informēja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Komisijas deputāti pauda bažas, ka Ungārija varētu turpināt bloķēt lēmumu par atbalstu Ukrainai, lai mīkstinātu tai izvirzītās prasības ES fondu finansējuma saņemšanai. ES ietvaros jāparedz alternatīvi risinājumi, lai nodrošinātu savlaicīgu atbalstu Ukrainai, sprieda parlamentārieši.

Parlamentārieši atbalstīja Finanšu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padomei, kas notiks nākamo otrdien Briselē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI