DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents darba vizītē Palestīnā: Latvija atbalsta divu valstu risinājumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Egils Levits šodien darba vizītē apmeklēja Palestīnu un tikās ar tās prezidentu Mahmūdu Abāsu (Mahmoud Abbas), apstiprinot, ka Latvija ir gatava paplašināt sadarbību ekonomikā, izglītībā, starpparlamentāro kontaktu izvēršanā, kā arī dalīties savā reformu un labās prakses pieredzē. Tika atzīmēta nepieciešamība palielināt tirdzniecības apjomu un uzņēmēju kontaktus.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts ir par ciešāka ES – Palestīnas politiskā dialoga veidošanu un atbalsta ES – Palestīnas pilna apjoma asociācijas līguma noslēgšanu.

E. Levits norādīja, ka Latvija stingri aizstāv starptautisko tiesību ievērošanu. Šajā kontekstā tika pārrunāts Krievijas izraisītais karš Ukrainā. E. Levits atzīmēja, ka Krievijai būs jāatbild par tās īstenotajiem noziegumiem Ukrainā.

Tajā pašā laikā Latvija ir nobažījusies par spriedzi Tuvo Austrumu reģionā, uzsverot, ka ir svarīgi izvairīties no mierīgo iedzīvotāju upuriem. Valsts prezidents izteica līdzjūtību par diviem vakar bojā gājušajiem jauniešiem.

E. Levits sacīja, ka ir nepieciešami atbilstoši apstākļi tālākam sekmīgam Tuvo Austrumu miera procesam, kas vērsts uz divu valstu – Izraēlas un Palestīnas – risinājumu. “Latvija atbalsta divu valstu risinājumu, kas sadzīvotu kaimiņos mierā un saticībā,” uzsvēra Valsts prezidents. Tāpat Latvija cer uz laicīgu brīvu un taisnīgu vēlēšanu rīkošanu Palestīnā.

Starplaikā Latvija turpinās atbalstīt ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūru Tuvajos Austrumos (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East), kurai ir nozīmīga loma, lai atbalstītu mazāk nodrošināto palestīniešu vajadzības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI