DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Uzsākts kriminālprocess par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes amatpersonu iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs uzsācis kriminālprocesu par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) veiktajos iepirkumos, kas saistīti ar “Elektroniskās tiešsaistes vēlētāju reģistra izstrādi un darbības nodrošināšanu”. Uzsāktajā kriminālprocesā tiek izvērtēta divu PMLP amatpersonu iespējama dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kā arī uzņēmēja iesaiste PMLP amatpersonu pretlikumīgo darbību atbalstīšanā.

Iekšējās drošības birojs minētā kriminālprocesa ietvaros veicis neatliekamas procesuālās darbības, tostarp arī kratīšanas PMLP telpās. Viena no PMLP amatpersonām procesuālo darbību laikā tika aizturēta. Patlaban šai amatpersonai piemērots aizdomās turētā statuss un piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus. Otrai PMLP amatpersonai piemērots statuss - persona pret kuru uzsākts kriminālprocess.

Uzņēmējam piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

2022. gada 1. novembrī apritēja septiņi gadi kopš Iekšējās drošības biroja dibināšanas un šo gadu laikā IDB izmeklētie kriminālprocesi ir kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki - kompetences ietvaros aizvadītajā septiņgadē veikta pirmstiesas izmeklēšana vairāk nekā 750 kriminālprocesos un prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai ir nosūtīti vairāk nekā 310 kriminālprocesi. Iekšējās drošības birojs jau kopš tā pirmsākumiem ir aicinājis sabiedrību ziņot un aktīvi līdzdarboties noziedzīgo nodarījumu novēršanā un atklāšanā, tādējādi kopš IDB dibināšanas kopumā ir izskatīti un izanalizēti vairāk nekā 7770 fizisku un juridisku personu iesniegumi, kā arī veikts plašs preventīvais darbs sadarbībā ar citām valsts pārvaldes iestādēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI