DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

KP atļauj SIA “Emsco” iegūt izšķirošu ietekmi pār AS “HansaMatrix”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

28. novembrī Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut SIA “Emsco” iegādāties AS “HansaMatrix”. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

SIA “Emsco” ir akciju iegādei dibināta komercsabiedrība, kas ietilpst BaltCap ieguldījumu portfelī. BaltCap ir privātā kapitāla un riska kapitāla ieguldītājs un pārvaldītājs, kas primāri darbojas Baltijā. AS “HansaMatrix” ir AS “Nasdaq Riga” Baltijas oficiālajā sarakstā kotēta publiska akciju sabiedrība. AS “HansaMatrix” sniedz elektronikas ražošanas pakalpojumus tādās nozarēs kā transports, telekomunikācijas, enerģijas pārvaldība, medicīna un aizsardzība.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un iestādes rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās dalībnieki un ar tiem saistītie uzņēmumi nedarbojas vienā konkrētajā tirgū vai ar to vertikāli saistītā tirgū. Līdz ar to nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tirgus dalībnieku apvienošanās ir atļaujama.

Lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā, apvienošanās darījumiem, kas atbilst Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, nepieciešama KP atļauja. Tādējādi KP nodrošina valstisku kontroli pār tirgu koncentrēšanos, lai neveidojas tādas strukturālas izmaiņas, kuru rezultātā patērētāji cieš ilgtermiņā, jo tiem tiek ierobežotas izvēles iespējas vai preces un pakalpojumi jāiegādājas par nekonkurētspējīgu cenu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI