DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Tautsaimniecības komisijā spriedīs par risinājumiem elektrotarifu sadārdzinājuma mazināšanai un atjaunīgās enerģijas izmantošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 29.novembrī,  plkst.10.00 spriedīs par  AS “Augstsprieguma tīkls” pieteikto cenu kāpumu pakalpojumiem un AS “Sadales tīkls” plānoto elektroenerģijas sadales tarifu palielinājumu, kā arī par atjaunīgās enerģijas izmantošanu.

“Valsts uzņēmums “Augstsprieguma tīkls” šobrīd plāno realizēt četras reizes augstāku maksu par pakalpojumiem, savukārt “Sadales tīkla” elektroenerģijas sadales tarifs pieaugs aptuveni par 75 procentiem. Tas uzņēmējiem radīs būtiski lielākus izdevumus, savukārt daudzām Latvijas mājsaimniecībām tas var kļūt par nepanesamu finansiālu slogu,” uzsver komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone.

“Lai vienotos par turpmākās rīcības plānu, iespējamiem atbalsta un kompensācijas mehānismiem, nekavējoties jāizvērtē tarifu izmaksu pieauguma ietekme uz tautsaimniecību, mājsaimniecībām un atjaunīgās enerģijas izmantošanu,” pauž L.Matisone. Tautsaimniecības komisija meklēs risinājumus, lai mazinātu elektrotarifu sadārdzinājuma ietekmi uz tautsaimniecību, norāda komisijas priekšsēdētāja.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Ekonomikas ministrijas un Finanšu ministrijas pārstāvji, AS “Augstsprieguma tīkls” un AS “Sadales tīkls”, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un sociālo partnerorganizāciju - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Pašvaldību savienības - pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI