DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Egils Levits Ministru prezidenta amatam nominē Krišjāni Kariņu topošās valdības veidošanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidenta kanceleja

22. novembrī Valsts prezidents Egils Levits un Krišjānis Kariņš tikās, lai pārrunātu valdības deklarācijas pirmo uzmetumu. Pēc tikšanās Valsts prezidents Ministru prezidenta amatam nominēja Krišjāni Kariņu topošās valdības veidošanai.

Valsts prezidenta Egila Levita komentārs: 

"Šodien mēs pārrunājām valdības deklarācijas pirmo melnrakstu, kuru pašreizējais Ministru prezidents man atsūtīja vakar.

Esmu to rūpīgi izskatījis. Tajā ir paredzēti pieci bloki. Viens ir drošība un ārpolitika, kur ir izskaidrots, ko valdība darīs. Nākamais bloks – ārkārtīgi svarīgs – ir izglītība. Tur vēl, manuprāt, ir rūpīgi jāpiestrādā, sevišķi augstākās izglītības, zinātnes un tehnoloģiju jautājumos.

Tad ir enerģētika, klimats un vide. Tā ir jauna politika Latvijā, kas ir jākonsolidē kā atsevišķs politisks virziens līdzīgi kā visā pārējā Eiropā saskaņā ar Eiropas Savienības uzstādījumiem.

Tad ir konkurētspēja visplašākajā nozīmē un dzīves kvalitāte, kur ir norādīts no cilvēku viedokļa, kādu politiku vedīs šī koalīcija, lai uzlabotu dzīves kvalitāti dažādās jomās.

Ir minētas svarīgākās prioritātes. Es teiktu, ka šīs prioritātes ir vēl tālāk jāizstrādā, lai tās būtu detalizētāk iezīmētas.

Galvenais, apskatot šo deklarāciju un diskutējot par to ar Kariņa kungu, man ir radusies pilnīgi skaidra pārliecība, ka šī koalīcija ir pietiekoši stabila, tai ir pietiekoši daudz kopīgu uzstādījumu, kas var būt par pamatu šīs koalīcijas darbībai nākamajos četros gados.

Bāzē, kas ir ielikta pirmajā deklarācijas melnrakstā, ir tādi uzstādījumi, kas varētu gan ekonomiskajā jomā, gan sociālajā jomā nest mūsu sabiedrībai nopietnus uzlabojumus, ja tie tiks izpildīti. Tādēļ es šodien arī parakstīšu rīkojumu par Kariņa kunga aicināšanu par Ministra prezidenta kandidātu, lūgšu viņu sastādīt Ministru kabinetu, lai pēc tam dotos uz Saeimu to apstiprināt.

Pēc tam, kad kabinets būs izveidots un ieguvis uzticības balsojumu Saeimā, būs vēl arī precīzāks valdības rīcības plāns, kurā deklarācija tiks pārvērsta konkrētā rīcībā.

Šis darbs, kas nav bijis viegls kopš Saeimas vēlēšanām, ir panācis to, ka ir saliedējusies jauna koalīcija, un šī koalīcija ir darbspējīga un arī ar labu gribu turpmākajos četros gados darboties kopā mūsu valsts labā."

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI